Özdağ’dan dikkat çeken ‘Akşener’ paylaşımı

Özdağ’dan dikkat çeken ‘Akşener’ paylaşımı
A+
A-

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, dün yeniden partisinin genel başkanı seçildiği, Ankara’da yapılan kurultayda çarpıcı açıklamalarda bulundu. Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Akşener’in çok tartışılan sözlerine ilişkin Twitter hesabından açıklama yaptı.

‘CHP, İYİ PARTİ’DEN BEDEL İSTEMEDİ’

Özdağ, Akşener’in “Bu parti seçime girsin diye CHP’den 15 milletvekili istedik. Hayatımın en büyük pişmanlığıdır. Sayın Kılıçdaroğlu’na buradan bir kez daha teşekkür ediyorum ama o gün bugün 15 milletvekilinin bedelini ödeyemedik. Ömer Seyfettin’in Diyet’ine döndü bu iş” sözlerine şu yanıtı verdi:

“Sayın Akşener, ‘CHP’den 15 milletvekili aldım. Bedel ödemekten bıktım’ demiş. Bu açıklama gerçekleri yansıtmıyor. CHP, 15 milletvekili karşılığında İYİ Parti’den bedel istemedi. Şimdi olayların gelişmesini özetleyeyim.

İYİ Parti’nin seçimlere sokulmaması için Ankara’da gizli bir toplantı yapıldığı ve karar alındığı bilgisi bana ulaştı. Bu bilgiyi Akşener ile paylaştım. Akşener bunun üzerine Kılıçdaroğlu ile görüştü ve TBMM’de grup kurarak seçime girmek için 15 milletvekili istedi. Kılıçdaroğlu çok istekli davranmamış. Akşener’in bana söylediğine göre ‘Basına bu talebimi anlatır ve sizin reddettiğinizi açıklarım’ demesi üzerine Kılıçdaroğlu kabul etmek zorunda hissetmiş. En azından Akşener bana böyle anlattı.

‘KILIÇDAROĞLU DESTEĞİ İTTİFAK ŞARTI OLMAKSIZIN VERMİŞTİ’

Üstelik Kılıçdaroğlu 15 vekil ile desteği ittifak şartı olmaksızın vermişti. CHP’li vekillerin katılmasının üzerinden kısa bir süre geçti. Akşener bir gün divana gelerek, ‘Kemal Kılıçdaroğlu ile el sıkıştık. Seçime ittifak ile giriyoruz, ne diyorsunuz’ diye sordu. İki genel başkanın el sıkışması sonrasında söyleyecek bir şey kalmamıştı. CHP-İYİ Parti ittifakı, AK Parti’den İYİ Parti’ye gelen yüzde 7 civarında oyun MHP’ye gitmesine neden oldu. CHP-İYİ Parti ittifakı kararı, İYİ Parti için iyi olmamıştı.

‘YEREL SEÇİMLERDE İTTİFAKI TEKLİF EDEN İYİ PARTİ’YDİ

2019 Yerel seçimleri öncesinde İYİ Parti divanında, Akşener ve bütün divan üyeleri ‘CHP ile yerel seçimlerde ittifak yapalım’ görüşünü savundular. Ben tek başıma ‘CHP-HDP ittifakı üzerinden saldırıya uğrarız, üstelik biz CHP ile ittifak yaparsak, ayrılmış olan AK Parti ve MHP tekrar bir araya gelirler, Cumhur İttifakı tekrar kurulur’ görüşünü savundum. İttifaka karşı çıktım. Reddedildi. Dikkat edin, yerel seçimlerde CHP İYİ Parti’ye değil, İYİ Parti CHP’ye ittifak teklif etti.

‘DOSTLUK DA MERTÇE OLMALI REKABET DE’

İYİ Parti tarafından bedel ödense tam tersi olurdu. Üstelik yerel seçimler sonrasında Sayın Akşener ve yakın çevresinin CHP’ye ‘nasıl bedel ödettiğini’ hepimiz biliyoruz. Sonuç olarak, olayları en yakından yaşayan beş kişiden birisi olarak Akşener’in bugün yaptığı açıklamanın doğru olmadığını biliyorum. CHP, hiçbir zaman ‘Biz size 15 vekil verdik, buyurun kasaya’ tavrı içinde olmadı. Eğer olsaydı en çok ben yeri göğü inletir, CHP’yi sert şekilde eleştirirdim. Hele Akşener ile en son konuşmamızı yaptığımız İstanbul’daki ofisindeki konuşmada CHP ile yolları ‘CHP’yi suçlayarak’ bitireceğim dediğini çok iyi hatırlıyorum. Akşener, Sözünü tuttu, suçlayarak bitirdi. Peki, bunları neden yazdım? Çünkü aynen böyle yaşadım ve dostluk da mertçe olmalı rekabet de…”

AYTUN ÇIRAY’DAN ÖZDAĞ’A DOĞRULAMA

Özdağ’ın paylaşımının altına yanıt yazan Eski İYİ Parti Milletvekili Aytun Çıray, Özdağ’ın anlattıklarını onayladığını ifade etti. Çıray, “Saygısızlık niyetim yok. Onay makamı değilim ama… O dönem Genel Sekreter sıfatıyla ve operasyonları yöneten biri olarak teyit ediyorum” diye yazdı.

Sizler için yazıyoruz
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.