‘Pahalı mı geldi’ etiketlerini tasarlayan Mahir Akkoyun’dan ilk açıklama

‘Pahalı mı geldi’ etiketlerini tasarlayan Mahir Akkoyun’dan ilk açıklama
A+
A-

Seçimlere sayılı günler kala, yaşanan enflasyon ve geçim sıkıntısı halkın en büyük derdi. Fahiş fiyatlara tepki göstermek için tasarımcı Mahir Akkoyun, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP lideri Bahçeli’nin fotoğraflarının olduğu çıkartmalar hazırladı. Etiketlerin üzerinde “Bu ürün pahalı mı geldi? Erdoğan sayesinde” ve “Bu ürün bizim yüzümüzden pahalı” yazdı.

Market raflarında hızla yayılan o etiketleri hazırlayan Mahir Akkoyun, bugün sabah saatlerinde sosyal medya hesabından gözaltına alındığını duyurdu. Mahir Akkoyun, İzmir Konak Güvenlik Şube’ye götürüldüğünü ifade etti.

SERBEST BIRAKILDI

Cumhurbaşkanı’na hakaret suçlamasıyla gözaltına alınan ‘seçim kanununa muhalefetten’ ifade veren Mahir Akkoyun, adli kontrol talebiyle sevk edildiği mahkemeye tarafından adli kontrol şartı olmaksızın serbest bırakıldı.

“RAHATSIZ ETMEYE DEVAM EDECEĞİM”

Serbest bırakılan Mahir Akkoyun, “Tasarımların sokaklara marketlere yapıştırılması benim de tam da olarak hayat pahalılığını gündeme getirme amacımı nihayetine getirmiş oldu. Bugün gördüğünüz dayanışma da aslında bu halkın yoksulluğa sefalete işçisiyle emekçisiyle kadınıyla öğrencisiyle tepki gösterdiği ve birbirine sahip çıktığı bir zemini göstermiş oldu. Bir gün önce binleri aşan şeyin bugün milyonların elinde olması benim için çok mutluluk verici bir şey. Söylediklerimden çok rahatsız oldular, gözaltına alınmam bunu gösteriyor. Yoksulluğu sefaleti gündeme getirmemden rahatsız oldular. Rahatsız etmeye devam edeceğim.” dedi.

Sizler için yazıyoruz
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.