Putin’in yenilmez dediği hipersonik füze paramparça edildi

Putin’in yenilmez dediği hipersonik füze paramparça edildi
A+
A-

Bahar taarruzu için gözler cephe hattına çevrildi, insansız hava aracı savaşı neredeyse 3 bin kilometre öteye uzandı. Rusya’nın ateşlediği hipersonik Kinzhal-Hançer füzesinin havada vurulması ise, on beşinci ayı dolmak üzere olan savaşta yeni bir sayfa açtı.

PUTİN’İN ‘YENİLMEZ’ SİLAHI ABD PATRİOTLARI TARAFINDAN VURULDU

Ukrayna ordusunun geçtiğimiz hafta duyurduğu Rus hipersonik füzesi Kinzhal-Hançer’in Amerikan Patriot hava savunma sistemleri tarafından vurulduğu bilgisi, Washington tarafından doğrulandı.

ABD doğruladı: Hançer düşürüldü

RUSLAR ‘ARIZA’ DEDİ

Rus yetkililerin verdiği bilgiye göre, fabrikanın giriş ve çıkışlarını gözetleyen insansız hava aracı ilave bir bataryaya sahipti. Yerel kaynaklar, kamerasında hareket sensörü bulunan drone’un pili bittiği için düştüğünü bildiriyor.

PENTAGON OLDUKÇA MEMNUN OLDUĞUNU BELİRTTİ

CNN International’a bilgi veren ABD’li kaynaklar, Kiev semalarında düşürülen hipersonik füzenin ABD Oklahoma’da eğitim alan Ukrayna ekipleri tarafından imha edildiğini söyledi.

CNN, ünlü Patriot hava savunma sistemlerinin şimdiye kadar konvansiyonel balistik füzelere karşı kullanıldığını ve hipersonik füzeleri düşürme yeteneğinin yalnızca teorik olarak dile getirildiğini hatırlatıyor.

ABD doğruladı: Hançer düşürüldü

Habere göre, Kinzhal’ın Patriot’lar tarafından vurulması ABD Savunma Bakanlığı Pentagon’da ziyadesiyle memnuniyete yol açtı.

PUTİN ‘YAKALANAMAZ’ DİYEREK TANITMIŞTI

Vladimir Putin tarafından ilk kez Mart 2018’de tanıtılan Kinzhal-Hançer hipersonik füzesi, Rus lider tarafından ‘yenilemez’ olarak nitelendi. Kinzhal-Hançer havadan atılan hipersonik füze sistemi için
Hızları, bunları günümüzün hava savunma ve füze savunma sistemlerine karşı yenilmez kılıyor. Basitçe söylemek gerekirse, yakalanamıyorlar. Dünyanın önde gelen ordularının bu silahları edinmeye çalıştığını anlamak kolay. Sevgili dostlar, Rusya bu silahlara sahip” diyen Putin, şu cümlelerle devam etti:

“Füze sesten 10 kat daha hızlı gidiyor. Uçuşu sırasında manevralar yapıyor ve tüm mevcut -ve inanıyorum ki gelecekteki de- savunma ve füze sistemlerini aşabiliyor. 2 bin kilometreye kadarki hedeflere nükleer ve konvansiyonel başlıklar taşıyabiliyor.”

ABD doğruladı: Hançer düşürüldü

Bu yılın Mart ayında ise, Rusya’nın Ukrayna şehirlerini hedef alan füze yağmurunda hava savunma sistemleri çok sayıda füzeyi gökyüzünde imha etmiş ancak Kiev yönetiminin resmi açıklamasında Kinzhal balistik füzelerinin vurulamadığını belirtmişti.

KAYNAK: MİLLİYET

Sizler için yazıyoruz
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.