Uydu görüntüleri İsrail’in vahşiliğini ortaya çıkardı! 

Uydu görüntüleri İsrail’in vahşiliğini ortaya çıkardı! 
A+
A-

Reuters’in haberine göre, Birleşmiş Milletler Uydu Merkezi tarafından analiz edilen uydu görüntüleri, Gazze Şeridi’ndeki binaların yüzde 30’unun İsrail’in yoğun nüfuslu Filistin bölgesine yönelik saldırısında yıkıldığını veya hasar gördüğünü gösteriyor.

Hava saldırıları, bombardıman ve yıkımlar, sivil altyapının büyük kısmı da dahil olmak üzere şehrin tüm bölgelerini yerle bir etti.

Birleşmiş Milletler Uydu Merkezi UNOSAT açıklamasında, “Toplamda, Gazze Şeridi’ndeki toplam yapıların yaklaşık yüzde 30’una denk gelen şaşırtıcı 69 bin 147 yapı etkilendi” ifadelerine yer verildi.

Bölgede 22 bin 131 yapının tahrip edildiği, 14 bin 066 yapının ciddi şekilde hasar gördüğü ve 32 bin 950 yapının ise orta derecede hasar gördüğü belirtildi.

UNOSAT, 6-7 Ocak tarihlerine ait uydu görüntülerini kullandı ve bunları, bazıları İsrail saldırısı öncesine ait olanlar da dahil olmak üzere diğer altı görüntü grubuyla karşılaştırdı. UNOSAT, Gazze Şehri ve Han Yunus bölgelerinin önceki analizden bu yana en ciddi hasar artışını yaşadığını söyledi.

UNOSAT’ın 26 Kasım görüntülerine dayanan önceki analiziyle karşılaştırıldığında, iki alanda sırasıyla 10.280 ve 11.894 yeni hasar gören yapı görüldü.

UNOSAT’ın analizi ayrıca Gazze Şeridi’nde tahmini 93 bin 800 konutun hasar gördüğünü gösterdi.

Sizler için yazıyoruz
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.