Uzmanlardan ‘geceleri çalışmayın’ uyarısı

Uzmanlardan ‘geceleri çalışmayın’ uyarısı
A+
A-

Kanada’da bulunan York Üniversitesi’ndeki araştırmacılar, dünyanın birçok yerinde sabah 9’dan akşam 5’e kadar olan normal mesai saatlerinin dışında çalışanların, net düşünememe, beyinde bozulma ve davranış değişiklikleri gibi bilişsel bozukluklardan muzdarip olma olasılıklarının daha yüksek olduğunu buldu.

‘POTANSİYEL BAĞLANTI VAR’
47 bin 811 yetişkin hakkında veri toplayan ve bilişsel işlev testlerinin sonuçlarının yanı sıra kişilerin bildirdiği iş bilgilerini analiz eden çalışmada uzmanlar, “Bulgular, akşam çalışmak ile bilişsel işlev bozukluğu arasında potansiyel bir bağlantı olduğunu gösteriyor” sonucuna vardı.

PLOS ONE dergisinde yayınlanana çalışmaya göre, geceleri çalışmak, orta yaşlı ve yaşlı yetişkinlerde hafıza kaybına yol açabilir, çünkü geç saatlere kadar çalışanlarda yüzde 79 daha fazla bilişsel bozukluk oranı var.

NORMAL SAATLERDE ÇALIŞANLAR DA TEHLİKEDE
Araştırmada, gece çalışanların hafıza sorunları yaşama olasılığı daha yüksek olsa da, normal saatlerde çalışan kişilerin kendi düşüncelerini, duygularını ve eylemlerini yönetme becerisinde zorluk yaşama olasılıkları daha yüksek olduğu kaydedildi.

Sizler için yazıyoruz
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.