Vatandaşın yüzde 77’si ‘krizin nedeni yanlış politikalar’ dedi

Vatandaşın yüzde 77’si ‘krizin nedeni yanlış politikalar’ dedi
A+
A-

Ekonomik krizin nedenlerinin sorulduğu anket sonuçlarına göre vatandaşın yüzde 77’si sorunun yanlış ekonomi politikalarından kaynaklandığını söyledi. Yöneylem Araştırma, 27-31 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirdiği ‘Türkiye Siyaset Paneli’ araştırmasının ‘Ekonomik Krizin Nedenlerine Dair Vatandaş Algısı’ başlıklı anketinin sonuçlarını paylaştı. 2100 kişi ile görüşerek yapılan anket, 27 ilde gerçekleştirildi. Ankette, yüzde 95 güven aralığı, +/-2,14 hata payı gösterildi.

SORUNU POLİTİKALARDA GÖRMEYENLERİN ORANI YÜZDE 15.4
Ankette katılımcılara ‘ekonomik krizin nedenleri’ soruldu. “Sorunların nedeni ekonomi politikalarında yapılan yanlışlardır” cevabına “Tamamen katılıyorum” ve “Katılıyorum” yanıtını veren katılımcıların oranı yüzde 76.8 oldu. “Hiç katılmıyorum” ve “Katılmıyorum” diyenler ise yüzde 15,4’te kaldı.

SORUN LİYAKATSİZLİK VE ADAM KAYIRMACILIKTA DİYENLER: YÜZDE 71.5
Ankette ekonomik sorunların nedeni olarak “Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi”ni işaret edenlerin oranı yüzde 57 seviyesinde oldu. “Ekonomik sorunların nedeni ülke yönetiminde liyakatsizlik ve adam kayırmacılığın geçerli olmasıdır” diyenlerin oranı ise yüzde 71.5 oldu.

AK Parti iktidarı tarafından sıklıkla dile getirilen “dış güçlerin saldırıları” argümanı da ankette soruldu. “Ekonomik sorunların nedeni dış güçlerin saldırılarıdır” diyenlerin oranı 32 puanda kaldı.
Katılımcıların yüzde 57.1 oranında görüşe katılmadığını bildirdi.

Sizler için yazıyoruz
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.