Yağışlı ve serin hava geliyor

Yağışlı ve serin hava geliyor
A+
A-

Tüm Türkiye’yi etkisi altına alan sıcak hava dalgası ağırlıklı olarak İstanbul’da kendini gösteriyor. Fakat İstanbul’a su sağlayan barajlar ve kentte yaşayan vatandaşlar için sevindirici haber geldi. Habertürk’ten meteoroloji uzmanı Hüseyin Öztel, eylül ayına girmemizle birlikte sıcak hava dalgasının azalacağını, yağışlı ve serin üç günün bizleri beklediğini söyledi.

Haziran ayı ile birlikte hayatımıza giren El Nino sıcaklıkları tüm ülkede hissedilmeye devam ediyor. Sıcaklıkların artmasıyla birlikte de barajlar son zamanların en büyük alarmını vermeye başladı.

Geçtiğimiz gün İstanbul’a su sağlayan barajların doluluk oranı uzun bir zaman sonra ilk defa yüzde 30’un altına düşerek yüzde 29.78 oldu. Bu oran son dokuz senenin aynı zaman dilimine göre en düşük oran olarak kayıtlara geçti.

ÜÇ GÜNLÜK RAHATLAMA
Habertürk’ten meteoroloji uzmanı Hüseyin Öztel, İstanbullulara sevindiren haberi verdi. Öztel, İstanbul’da 5 Eylül’den itibaren üç gün boyunca yağışlı bir hava beklendiğini duyurdu. İstanbul’un kuraklık sebebiyle yağışa çok ihtiyacı olduğunu ifade eden Öztel, havanın da serinleyeceğini açıkladı.

SU BASKINLARINA DİKKAT
Öztel, İstanbullular için uyarılarda da bulunurken, yer yer su baskınları da görülebileceğini ifade etti.

Sizler için yazıyoruz
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.