Yatırımcılar için kolay paralı en gerçek yatırım tavsiyesi

Yatırımcılar için kolay paralı en gerçek yatırım tavsiyesi
A+
A-

Gerek sosyal medya üzerinden, gerek telefonla, gerekse de sokakta kulaktan kulağa bilgilerle yayılan “yatırım tavsiyeleri” arasındaki en geçerli ve en kritik yatırım tavsiyesi bugün uzman bir isim tarafından yapıldı.
Ankara Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Uzmanı Hasan Yavuz, dolandırıcılık uyarısında bulunarak “Kolay para kazanma vaat edilen bir yerde mutlaka hızlı para da kaybedilebilir” dedi.

Ankara Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Uzmanı Hasan Yavuz, internet kullanıcılarının çeşitli sitelere girerken çerez kullanımına izin verdiğini belirterek bu durumu bilen dolandırıcıların da yatırım arayışı içinde olan kişilere cazip teklifler içeren reklamları sosyal medya ya da haber siteleri üzerinden bu kişilere gösterdiklerini söyledi.

Dolandırıcılık yöntemlerine ilişkin bilgi veren Yavuz, bu reklamlara tıklanmasıyla açılan forma bilgilerini giren kişilerle şebeke elemanlarının irtibata geçtiğini ve “düşük miktar yatırım ile yüksek kazanç” verileceği yönünde vaatte bulunduklarını söyledi. Dolandırıcıların, “işlemlerin yasal olduğunu” vurgulayarak mağdurların, üçüncü kişiler adına kurulan paravan şirketlere para yatırmalarının sağlandığını anlattı.

AA’nın haberine göre Hasan Yavuz, yatırımcılara gerçek yatırım sitelerinin arayüzü taklit edilerek oluşturulan linkin gönderildiğini, kişinin, bu link aracılığı ile sahte yatırım sitesine ait APK dosyasını telefonuna indirdiğini belirtti.

Kurulum esnasında telefona erişimle ilgili birçok izin istendiğini ve bunların genellikle mikrofon, kamera, konum gibi yerler olması gerekirken sınırsız yetki verilmesi halinde internet bankacılığı veya özel bilgilere de ulaşılabildiğini anlatan Yavuz, şunları kaydetti:

“Bu nedenle yatırım yapmak için yatırım şirketi seçiminde, yatırım şirketinin lisans vermeye yetkili yerlerden lisansı olup olmadığına bakılması faydalı olacaktır. Dolandırıcılar tarafından, vatandaşlarımızın güvenini kazanmak amacıyla ünlü kişilerin yüzlerini kullanarak reklam verildiği veya sponsorluk adı altında reklam amaçlı kendilerini tanıttıkları yapılan tespitler arasındadır. Sosyal medyada verilen yatırım tavsiyelerine güvenerek doğrudan yatırım yapılmamalıdır. Yatırım yapılacak alanların çok iyi araştırılması ve çok iyi analiz edilmesi gerekir.

Unutmayalım ki kolay para kazanma vaat edilen bir yerde mutlaka hızlı para da kaybedilebilir. Bilmediğimiz alanlarda yapılan yatırımlar bize her konuda kaybettirebilir.”

Sizler için yazıyoruz
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.