Yemen’den ABD’ye gözdağı!

Yemen’den ABD’ye gözdağı!
A+
A-

Yemen’deki Ensarullah Direniş Hareketi, Yemen Silahlı Kuvvetlerinin Gazze Şeridi’ni desteklemek amacıyla, İsrail karşıtı deniz operasyonlarına karşı çıkan herhangi bir tarafın “bir yanıtla karşılaşacağı” sözünü verdi.

Hareketin sözcüsü Muhammed Abdusselam Çarşamba günü bir açıklama yaparak, ABD ve işbirlikçilerine uyarılarda bulundu. Abdusselam açıklamasında, ” Yemen Silahlı Kuvvetlerinin İsrail bağlantılı gemileri veya işgal altındaki Filistin limanlarına giden gemileri, saldırı duruncaya ve Gazze’deki abluka kaldırılıncaya kadar hedef almaya devam edeceğiz.” dedi.

Hareketin sözcüsü ayrıca, ABD’nin Yemen’i uluslararası deniz seyrüseferini tehlikeye atmakla suçlama çabalarına da değinerek, “Daha önce ABD, Yemen’i bu tür tehlike oluşturan faaliyetlerle suçlayan bir kararı Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’ne onaylamaya çalıştı.” ifadelerini kullandı.

Ensarullah yetkilisi, ” Kızıldeniz ve Umman Denizi’nde uluslararası seyrüsefer güvenlidir ve Amerikalılar, bu denizlerde uluslararası seyrüseferi tehdit eden tehlikeler konusunda dünyayı yanıltmayı bırakmalıdır. Tüm ülkeleri, Amerika’nın Kızıldeniz’i İsrail’in hizmetine sunmayı amaçlayan tuzağına düşmemek konusunda dikkatli olmaya çağırıyoruz.” şeklinde konuştu.

YEMEN’E KARŞI İŞGALCİLER BİRLEŞTİ
ABD, savaşa askeri ve siyasi destek sağlamanın yanı sıra, Yemen saldırılarına yanıt olarak Kızıldeniz’de devriye gezmekle görevli bir deniz koalisyonu kurduğunu duyurdu. Yemen Silahlı Kuvvetleri son aylarda İsrail rejimiyle bağlantılı gemilere veya İsrail’in soykırım niteliğindeki savaşına maruz kalan Gazze’deki Filistinlileri desteklemek için İsrail limanlarına giden gemilere füze ve insansız hava araçlarıyla saldırılar düzenliyor.

Sizler için yazıyoruz
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.