YÖK açıkladı: Yapay zeka ders oluyor

YÖK açıkladı: Yapay zeka ders oluyor
A+
A-

Yapay zeka; sesli asistanlar, dil çevirileri, navigasyon, sosyal güvenlik, sağlık hizmetleri, e-ticaret ve yardımcı robot uygulamalarıyla günlük hayatımıza girdi. Yükseköğretim Kurumu (YÖK) yapay zekanın artık üniversitelerde ders olarak okutulacağını belirterek “müfredata girecek” dedi.

YÖK’ten yapay zekanın artık üniversitelerde ders olarak işleneceğini açıkladı. YÖK ile BTK arasında, BTK Akademi Ders İçeriklerinin Kullanımı Hakkında İş Birliği Protokolü imzalanacak.

YÖK’ten konuyla ilgili gelen açıklamada “YÖK’te 16 Ocak Salı günü imzalanacak protokol uyarınca, BTK Akademi tarafından verilen yapay zeka ve dijital teknolojilerle ilgili derslerin üniversitelerin müfredatlarına dahil edilmesi ve bu derslerin kredilendirilerek diploma verilmesi çalışmaları Yükseköğretim Kurulu koordinasyonunda yürütülecek. Öğrenciler dersleri çevrimiçi takip edecek, sınavlar ise yüz yüze gerçekleştirilecek” denildi.

İnsanların hayatını kolaylaştıran yapay zeka derslerinin üniversiteler dışında sosyal, teknik, sağlık ve benzeri alanlar dahil bütün lisans ve ön lisans programlarında da yaygınlaştırılması planlanıyor.

Sizler için yazıyoruz
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.