Bayram harçlığı tadında 2.720 TL destek…

Bayram harçlığı tadında 2.720 TL destek…
A+
A-

Ramazan ayının bitimine doğru yaklaştığımız günlerde vatandaşlara bayram öncesi yüz güldüren destek ödemesi duyuruldu. Geri ödemesiz bir şekilde vatandaşlara verilecek olan destek ödemesi detayları kısa bir süre önce paylaşıldı. Son zamanlarda sık sık açıklanan destek ödemeleri arasında Muhtaç aylığı da eklendi. Bayram harçlığı tadında verilen destek ödemesi için tüm detaylar…

BAYRAM ŞEKERİ TADINDA DESTEK ÖDEMESİ!

Ülkemizde sürekli olarak yükselen enflasyon ve hayat pahalılığı nedeniyle vatandaşlara verilen destek ödemelerinde sık sık gelişmeler yaşanıyor. Fiyatlarda yaşanan artış karşısında maaşı eriyen vatandaşın omuzundaki yük her süre zarfında artmaya devam ediyor. İhtiyaç sahibi ve dar gelir sahibi vatandaşlar ise bu durumdan en çok etkilenen kesim oluyor.

Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından engelli ve yetim vatandaşların geçim sıkıntısını engellemek adına destek ödemelerini açıkladı. Yapılan açıklama ile birlikte muhtaçlık aylığı alınması adına çalışmalarını başlattı.

Muhtaç aylığından faydalanabilmek için bazı şartların yerine getirilmesi gerekiyor. Şartlar sağlanmasıyla başvuruda bulunabilirsiniz. 2023 yılı ile birlikte güncellenen destek ödemeleri ile geçimsizliğe yara bandı olan destek ödemeleri merak konusu oldu.

ynt1fy-x.jpg

BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

Bayram öncesinde verilecek olan muhtaç aylığından faydalanabilmek için bazı şartların sağlanması gerekiyor. Başvuruda bulunmak isteyen vatandaşların sağlaması gereken şartlar ise şu şekilde;

  • %40 ya da üzerinde engelli olmak
  • Anne ya da babasından birini kaybetmek
  • Kendi kendine bakamayacak derecede muhtaç olmak

Belirlenen şartların tümünün sağlanması durumunda vatandaşlar Vakıflar Genel Müdürlüğü üzerinden başvuruda bulunabilir. Başvurusu onaylanan vatandaşlara muhtaç aylığı yatırılacaktır.

para-so35.jpg

BAŞVURU YAPACAKLAR DİKKAT ETSİN!

Her ay düzenli olarak ihtiyaç sahibi vatandaşların hesabına yatırılacak olan muhtaç aylığı başvurusunda bulunmak isteyen vatandaşların başvuru şartlarına göre başvuruda bulunması gerekir. Dikkatli bir şekilde incelendikten sonra form doldurma işlemi ile birlikte doğru bilgilerin kullanılmasına dikkat edilmesi gerektiği ifade ediliyor.

Başvuru yapacak olan vatandaşların değerlendirme süreci ise aile içerisinde yaşayan tüm bireylerin gelirleri üzerinden sağlanıyor. Yapılan destek mal, mülk, servet ve harcamalar toplanarak hesap ediliyor. Destek ödemesinden faydalanabilmek için hane içerisinde kişi başına düşen asgari ücretin 1/3’ünden daha az aolması gerekiyor.

Sizler için yazıyoruz
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.