Devlet fatura desteği ödemeleri başladı

Devlet fatura desteği ödemeleri başladı
A+
A-

Vatandaşın cebini rahatlatacak fatura desteği geldi. E-Devlet üzerinden başvuru yapanlara elektrik faturası desteği sağlanacak. Fatura desteği ailede yaşayan kişi sayısına göre belirleniyor. 260 TL elektrik faturası desteği almak için sadece tek işlem gerekli. İşte merak edilen detaylar

Dar gelirli vatandaşlar için bu kez fatura desteği geldi. Elektrik faturası desteği ile vatandaş fatura yükünden kurtulacak.135 TL’yi geçen faturalar için yapılan destek ödemesi e-Devlet üzerinden yapılacak. Şartlar arasında aile yaşayan kişi sayısı var. İşte elektrik faturası desteği için merak edilenler.

ELEKTİRK FATURASI DERDİ YARIYA İNİYOR

Son dönemlerde yüklü elektrik faturaları altında ezilen vatandaş için sevindiren fatura desteği geldi. Devlet faturalar altında ezilen vatandaşlarına fatura desteği verecek. 135 TL’yi aşan elektrik faturaları bazı şartlar dahilinde yardım kapsamında ödenecek.

fatura.jpg

ŞARTLARI KARŞILAYANLARA ÖDEME DESTEĞİ

Devletin sunduğu elektrik faturası desteği kapsamında 1 kişilik ailelere 130,09 TL, 3 kişilik ailelere 173,46 TL, 4 kişilik ailelere 216,82 TL ve son olarak 5 kişilik ailelere 260 TL şeklinde elektrik faturalarına destek verecek. Vatandaş evde yaşayan kişi sayısına göre belirlenerek fatura yardımı alabilecek.

faturadesek.jpg

BAŞVURU E-DEVLET ÜZERİNDEN YAPILACAK

Başvuru e-Devlet üzerinden yapılacak. Sistemden ‘Sosyal Yardım Başvuru Hizmeti’ sayfasında form doldurularak elektrik faturası yardımı alınacak. Başvuru onay gördüğünde ise ödemeler PTT üzerinden yapılacak.

Sizler için yazıyoruz
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.