İslami Cihad’dan ateşkes açıklaması

İslami Cihad’dan ateşkes açıklaması
A+
A-

İsrailpolisinin, Ramazan ayında Mescid-i Aksa’daki Müslümanlara iki gece üst üste müdahale etmesi işgal altındaki Doğu Kudüs’te gerilimi tırmandırmış, olayların ardından İsrail toprakları roketlerin hedefi olmuştu. Lübnan’dan atılan roketler İsrail ordusunu harekete geçirmiş dün gece hem Lübanan hem de Gazze bomba yağmuruna tutulmuştu.

‘YAŞANANLARIN SORUMLUSU İSRAİL’
Saldırıların ardından ateşkes ilan edilirken, AA muhabirine açıklamada bulunan bir İslami Cihad yetkilisi , “Yaşananların tüm sorumluluğu İsrail’e aittir. Mescid-i Aksa’da ibâdet eden ve itikafta bulunanlara ilk İsrail saldırdı.” ifadelerine yer verdi.

Mescid-i Aksa’ya yönelik yapılan ihlallerin karşılıksız kalmayacağını vurgulayan yetkili, “Olup biteni takip ediyoruz. İsrail ne kadar kararlıysa biz de sükunette kararlıyız ve misilleme ilkesine göre adımlarımızı atıyoruz. İsrail ateşkese bağlı kaldığı kadar biz de bağlıyız.” dedi.

İsrail’in, Mescid-i Aksa’ya, ibadet edenlere ve itikafta bulunanlara saldırması durumunda tırmanışın yeniden devam edeceğini belirten yetkili, söz konusu kutsallara saldırı yapılması halinde doğrudan karşılık vereceklerini de sözlerine ekledi.

NE OLMUŞTU?
İsrail Dışişleri Bakanlığı, Lübnan tarafından 34 roket fırlatıldığını bildirmiş, akşam saatlerinde de üç havan mermisi atıldığını açıklamıştı.

Acil yardım servisi Kızıl Davut Yıldızı, saldırılarda şarapnel isabet eden bir İsraillinin hafif, bir kişinin de sığınağa kaçarken yaralandığı bilgisini paylaşmıştı.

İsrail, roket saldırılarının, Hamas’ın Lübnan’da konuşlu unsurları tarafından düzenlendiğini duyurmuş ve Hamas’ı sorumlu tutmuştu.

İsrail, akşam saatlerinde Gazze’ye saldırı başlattığını açıklamış, buna karşılık Gazze’den İsrail yönüne roketler fırlatılmıştı.

Sizler için yazıyoruz
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.