Muharrem İnce yüzde 6’yı aşarsa seçim 2. tura kalır

Araştırmacı Bekir Ağırdır, 14 Mayıs’ta yapılacak seçimlere ilişkin “Muharrem İnce yüzde 6’yı aşarsa seçim 2. tura kalır” dedi. Seçimin 2. tura kalması durumunda iktidarın elindeki devlet imkanlarını da seçimi kazanmak için kullanmaktan çekinmeyeceğini söyleyen Ağırdır, 2. turda Erdoağan’ın kazanma şansının artabileceğini söyledi.

Muharrem İnce yüzde 6’yı aşarsa seçim 2. tura kalır
A+
A-

Muharrem İnce’ye destek veren seçmen kitlesini anlatırken “İnce’ye oy vereceklerin yarısı ilk kez oy verecek olan gençler” diyen Ağırdır, taleplerin görmezden gelinmemesi gerektiğini belrterek “Gençler diğerlerinde umut görmedikleri için ‘Muharrem İnce’ diyor. Gençlerin tepkisini görünür kıldı diye İnce’yi eleştirmek işin en kolayı” ifadelerini kullandı. 

“İnce’nin oyu neden arttı, Millet İttifakı bunu anlamalı” diyen Ağırdır, “Millet İttfakı’nın Muharrem İnce ile sağlıklı bir diyalog kurması gerekiyor çünkü bu durum seçimi  ikinci tura kalması riskini içeriyor ve iktidarın kazanma ihtimalini güçlendiriyor” dedi. 

“Hikâye Erdoğan yandaşlığı-karşıtlığına dönüştü, iktidar da bunu istiyor”
Seçime doğru giderken muhalefetin seçmene yeni bir hikaye ve umut vermesi gerektiğini söyleyen Ağırdır, bunun henüz görülmediğini söyleyerek  “Hikâye Erdoğan yandaşlığı-karşıtlığına dönüştü, iktidar da bunu istiyor. Mesele, ülkenin gidişatını değiştirecek bir hikâye inşa etmek olmalı. Sokaklarda ‘seçim kazanıldı’ coşkusu değil de tedirginlik varsa bu düşünülmeli” ifadelerini kullandı. 

Seçime giderken ortaya çıkan ittifaklar ve seçim aritmetiğini anlatırken “Parlamentoda hiçbir ittifak 301 milletvekili çıkaracak gibi görünmüyor” diyen Ağırdıri, “Millet İttifakı, İyi Parti dahil tek liste olmalı” dedi. 

“MHP, AKP ile muhafazakâr rekabeti hesaplamış olabilir”
MHP ile AKP’nin seçime ayrı milletvekili listeleri ile girişini ve Cumhur İttifakı’ndaki diğer partilerin HÜDA-PAR’a yaklaşımını değerlendiren Ağırdır, “Kadının gündelik hayattaki rolü Cumhur İttifakı’na dahil olup olmamanın pazarlığı oldu” dedi. MHP’nin bu duruma sessiz kaldığına dikkat çeken Ağırdır, “MHP, AKP ile muhafazakâr rekabeti hesaplamış olabilir” diye konuştu.

Sizler için yazıyoruz
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.