Bu yerlerde seçim yapılmayacak!

Bu yerlerde seçim yapılmayacak!
A+
A-

Türkiye 14 Mayıs seçimlerine hazırlanırken, siyasilerde il il mitinglerine başladı. Kritik bir sürecin yaşanacağı seçimlerde sandık muamması da en çok konuşulan iller arasında. Nüfusun az olduğu o yerlerde seçim sandıkları kurulmayacak. YSK’dan sandık kararı geldi.

secim.jpg

SEÇİM SANDIĞI İÇİN YSK’DAN UYARI! OY KULLANAMAZLAR

Seçim sandıklarının hangi yerlerde kurulup kurulmayacağına karar veren YSK, nüfusun az olduğu yerlerde sandıkların kurulmasının uygun olmadığını açıkladı. 9 ya da daha az kişinin yaşadığı köylerde seçim sandıkları kurulmayacak. Oy kullanmak isteyenler ise en yakın seçim sandıklarının olduğu yerlerde kullanabilecek.

ysk.jpg

CİZRE’NİN O KÖYLERİNDE SANDIK KURULMAYACAK

Cizre İlçe Seçim Kurulu, YSK’ya az kişinin yaşadığı köyler hakkında yazı gönderdi. Güçlükonak ilçesine bağlı Çetinkaya köyü ,Ağaçyurdu köyü Demirboğaz köyünde 2 ila 7 kişinin yaşadığını bildirerek sandık konusunda bilgi aldı.

YSK’DAN SEÇİM SANDIĞI KARARI

YSK ise 9 kişi ya da daha az sayıda vatandaşın yaşadığı yerlere sandık kurulmayacağını belirtti. O kişilerin en yakın yerleşim yerlerindeki sandık alanlarına dahil edilmesini, bu işlemin Seçmen Kütüğü Genel Müdürlüğünce SEÇSİS üzerinden yapılmasını kararlaştırdı.

Sizler için yazıyoruz
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.