Oruçta ağız kokusunun çaresi sahurda süt

Oruçta ağız kokusunun çaresi sahurda süt
A+
A-

Ramazan ayında diş çürükleri gibi problemler yaşanabildiğini belirten Estetik International Diş Hekimi Derya Sağıroğlu, iftar ve sahur sonrası dişleri fırçalamanın öneminin altını çizdi. Mutlaka diş ipi kullanılması gerektiğini de belirten Sağıroğlu, ardından ağızda kuruluk yapmayan alkolsüz gargara sularını önerdi.

Uzun süreli açıklık ve susuzluğun ağız kokusunu tetiklediğini, bu sebeple de susuzluğu artıracak gıdalardan uzak durulmasını gerektiğini söyleyen Sağıroğlu, şu tavsiyeleri verdi:

“Çay, kahve, çikolata gibi yiyecek ve içecekler idrar söktürücü özelliğe sahip olduğu için vücudun susuz kalmasına sebep olur. Gün içinde susuzluk yaşamamak için iftar ve sahurda bu besinler kontrollü tüketilmeli.

Öte yandan tuzlu, baharatlı ve kızartılmış gıdalar da susuzluğu artıran besinler olduğu için fazla tercih edilmemeli. Bunlar yerine iftar ve sahurda bolca su, çilek gibi taze meyve, sebze ve süt ürünleri tüketmek daha doğru. Yemekleri yavaş ve çiğneyerek yemek de sindirime yardımcı olacaktır.” Sağıroğlu, ayrıca “İftar ve sahurda çay kahve tüketiminin artması, rutin bakım aksatıldığında dişte lekelenmelere de sebep olabilir. Ayrıca evde, macunsuz bir şekilde mekanik olarak dişleri temizleyerek plak oluşumunun önüne geçilebilir” tavsiyesinde bulundu.

Sizler için yazıyoruz
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.