Teröristbaşı Gülen için ‘Allah dostu’ demişti: Vekil adayı oldu

Teröristbaşı Gülen için ‘Allah dostu’ demişti: Vekil adayı oldu
A+
A-

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen için ‘Allah dostu’ ifadelerini kullanan Avukat İrfan Sönmez, İYİ Parti’nin Elazığ birinci sıra milletvekili adayı oldu.

Sönmez, terör örgütünün kanalına yaptığı açıklamada, teröristbaşı Gülen’in berrak bir zekası olan büyük bir insan olduğunu söylemişti.

Sönmez konuya ilişkin açıklamasında şunları ifade etmişti:

“Hocaefendi (Teröristbaşı Fetullah Gülen) ile ilgili diyorlar ya İslam’ı bilmiyor, diğer dini cemaatleri de gezdim. Hepsini severim ama tabanı en güçlü topluluk cemaatin topluluğudur. Aynada ne varsa aşağıya da o yansıyor. Hocaefendinin son derece berrak bir zekası var. Türkiye’de yaşayan edebiyatçıların bile hocaefendi kadar kelime haznesi yoktur. Bir insanın çağrışımlarının büyük olması demek o insanın büyüklüğünü gösterir. Allah’ın dostlarına taarruz edenler Allah’a taarruz etmişlerdir. Hocaefendi bir Allah dostudur.”

Akşener MHP’den FETÖ nedeniyle ihraç edilen Sönmez’i savunmuştu

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, MHP’de olduğu dönemde, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nca başlatılan “FETÖ’nün MHP’ye sızma operasyonu” kapsamında Sönmez’in de aralarında yer aldığı gözaltına alınan isimlere sahip çıkmıştı. Akşener’in gözaltına alınan isimlerle ilgili “bir yanlışlık olduğu” gerekçesiyle Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ı aradığı, daha sonra da Cumhurbaşkanlığı’na faks gönderdiği ifade edilmişti. Akşener’in Sönmez’i, “Türk milliyetçisi isimlerden biri” diyerek savunduğu belirtilmişti.

Kaynak: YeniŞafak

Sizler için yazıyoruz
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.