Milyonlarca öğrenciye seçim öncesi bayram hediyesi!

Milyonlarca öğrenciye seçim öncesi bayram hediyesi!
A+
A-

Ramazan Bayramı yaklaşırken öğrencilerin “öğrencilere bayram harçlığı verilecek mi?” soruları arttı. Emeklilere 4 bin TL ikramiye ödenecek olmasıyla birlikte, gençler için de Başkan Erdoğan liderliğinde AK Parti’nin 3 sürpriz vaadi arasında yer alan bayram ikramiyesi konusu merak ediliyor. 

ÖĞRENCİLERE BAYRAM HARÇLIĞI VERİLECEK Mİ?

ödeme

14 Mayıs’ta gerçekleştirilecek seçim öncesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yeni sürprizler açıklayacağı bildirildi ve bu sürprizler arasında öğrencilere bayram harçlığı müjdesi de bulunuyor. Emeklilere verilecek olan bayram ikramiyesinin ardından gençler için de benzer bir adım atılması planlanıyor. AK Parti cephesinin bu konuda hazırlık yaptığı ve çalışmaların Başkan Erdoğan’a sunulacağı ifade ediliyor. Ancak henüz detaylar netleşmediği için öğrencilere bayram harçlığı verilip verilmeyeceği, ne kadar ödeme yapılacağı ve ödemenin ne zaman yapılacağı bilinmiyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AK Parti cephesinin önümüzdeki günlerde duyurmayı planladığı 3 sürpriz vaat ise merakla bekleniyor.

VATANDAŞLIK FONU MÜJDESİ

fon

Yeni bir girişim olarak, bir vatandaşlık fonu kurulması planlanıyor. Bu fondaki amaçlar arasında, çocukların doğumundan itibaren devletin her ay belirli bir miktarda para yatırarak katkıda bulunması yer alıyor. Bu paralar 18 yaşını geçen herkes tarafından belli koşullarda çekilebilir, böylece bir anlamda “vatandaşlık maaşı” gibi olacak. Bu fonun özellikle üniversite eğitiminde kullanılması öngörülüyor. 

YENİ EVLENENLERE 2-3 YIL ERTELEMELİ KREDİ

ödeme

Kamu bankaları, yeni evlenecek çiftlerin ev eşyaları ve benzeri harcamalarını yapabilmesi için uygun faizli kredi sağlayacak. Bu krediler yaklaşık 250 bin lira civarında olacak ve geri ödemeleri için 2-3 yıl geri ödemesiz dönem uygulanacak. Daha sonra kredinin geri ödemesi, 10 yıla yayılan vadelerle yapılacak.

ÖĞRENCİLERE BAYRAM HARÇLIĞI

Yeni bir adım olarak, üniversite öğrencileri dini bayramlarda yılda iki kez bayram ikramiyesi alacaklar. Bu “bayram harçlığı” adı altındaki ödemenin bin lira civarında olması planlanıyor. Ancak henüz bu konuda detaylar netleşmediği için öğrencilere bayram harçlığı verilip verilmeyeceği, ne kadar ödeme yapılacağı ve ödemenin ne zaman yapılacağı gibi konular belirsizliğini koruyor.

Sizler için yazıyoruz
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.