ABD’den 5 Türk şirketine Rusya yaptırımı!

ABD’den 5 Türk şirketine Rusya yaptırımı!
A+
A-

ABD Hazine Bakanlığı, Ukrayna’yı işgal eden Rusya’ya yönelik yaptırımlara uymadıkları gerekçesiyle 20’den fazla ülkede 120’den fazla şahıs ve şirkete yaptırım kararı aldı. Yaptırım kararının alındığı ülkeler arasında Türkiye’de bulunuyor.

Reuters’a konuşan Beyaz Saray yetkilisi, yaptırımlar ile Rusya’yla bağlantılı olan Türkiye merkezli kuruluşlar ve denizcilik ile ticaret sektörlerindeki kişilerin hedef alındığını söylerken söz konusu yaptırımları, ‘uyarı ateşi’ olarak nitelendirdi.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, “Washington, Rusya’yı ve Ukrayna’daki savaşı destekleyenlere karşı aksiyon almaya devam edecek” dedi.

HANGİ ŞİRKETLER LİSTEDE?

Yaptırım listesine, Türkiye’den şu şirketler eklendi:

ARTVIN MARITIME AND TRADE LIMITED COMPANY, AZU INTERNATIONAL BILGI TEKNOLOJILERI VE DIS TICARET LIMITED SIRKETI, DEXIAS INTERNATIONAL PRODUCTS AND TRADE LIMITED COMPANY, SALDA MANAGEMENT MARITIME AND TRADE LIMITED COMPANY, SMART TRADING TRANSPORTATION INDUSTRY AND TRADE LIMITED COMPANY.

RUSYA’YA 20 MİLYON DOLARLIK İHRACAT

Azu isimli şirketin, ABD’li üreticiler tarafından geliştirilen en az 20 milyon dolar değerinde bilgisayar çipini Rusya’ya ihraç ettiği belirtildi. Dexias’ın ise, Rusya merkezli bir kuruluşa ‘aracılık’ yaptığı kaydedildi. Listede ayrıca, Türkiye bandıralı 3 yük gemisi de yer alıyor.

Geçtiğimiz günlerde Reuters’ın haberinde, Türkiye’nin Rusya-Ukrayna savaşı sebebiyle Batı’nın Rusya’ya uyguladığı yaptırımların kapsamına giren malların Rusya’ya geçişini durdurduğu belirtilmişti. İstanbul Demir ve Demir Dışı Metaller İhracatçıları Birliği (İDDMİB) Başkanı Çetin Tecdelioğlu, ‘Türkiye hükümetinin Rusya’ya yasaklı yabancı malların olduğu bir liste ileterek söz konusu malların 1 Mart itibariyle deniz yoluyla Rusya’ya iletilmemesini istediğini’ aktarmıştı. Reuters’a konuşan Tecdelioglu, “O listede adı yazılı olan tüm ürünler, hangi ülkeden geliyor olursa olsun Rusya’ya geçişleri engelli” demişti.

Sizler için yazıyoruz
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.