Muharrem İnce’den “Hoş geldiniz, güle güle” açıklaması

Muharrem İnce’den “Hoş geldiniz, güle güle” açıklaması
A+
A-

TV100’ün ses getiren programı ‘Az önce Konuştum’ da bu hafta Memleket Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı ‘Muharrem İnce’ konuk oldu.Muharrem İnce, Kılıçdaroğlu ile olana görüşmesinde ‘Hoş geldiniz, güle” ifadesini kullanmıştı. Tepki toplayan bu sözlere İnce açıklık getirdi: Bunda bir kasıt yok. Hiçbir art niyetim yoktu. Hatta Engin Altay beni aramıştı ‘Kemal Bey’in kırgınlığı varsa kendisini arayayım’ dedim ‘yok’ dedi.

İnce’nin açıklamalarından başlıklar şöyle:

  • Programa gelmeden önce torunum ‘Dede saklambaç oynayalım’ dedi, ben de televizyona gideceğimi söyledim, bana küstü. ‘Madem saklambaç oynamıyorsun bana el salla’ dedi.
    Bunu bir halledelim…
  • 3 yıldır geziyorum. 4 Eylül 2020’de Memleket Hareketi’ni başlattım. Önümüzdeki seçimlerde ‘cumhurbaşkanı olmak istiyorum’ dedim. Sonra parti kurduk. Kuramazsınız dediler kurduk, örgütlenemezsiniz dediler örgütlendik, seçimlere giremezsiniz dediler girdik, yüzde 1 oy alırsınız dediler şimdi yüzde 7-8-10 demeye başladılar. Barajı geçemezsiniz diyorlardı, şimdi barajı da geçseniz oy bölersiniz diyorlar. İttifak görüşmeleri var, 13 kere toplandılar. Kılıçdaroğlu Milli Yol Partisi, HDP, Bağımsız Türkiye Partisi, Saadet’e, Davutoğlu, Babacan’a gitti. Baştan kazanacak aday dediler, Akşener ‘sen kazanamazsın’ dedi masadan kalktı, tekrar oturdu. Bir sürü olaylar oldu. Kimse bizimle iletişime geçmedi. Ne oldu? Ben imza toplamaya başladım. Toplayamazsın dediler topladık, bu sefer AK Partililer yardım etti dediler. İftiranın ardı arkası kesilmiyor. İmzayı topladıktan sonra kuralar çekilecek. Kuraya 24 saat kalmış, Kılıçdaroğlu, Memleket Partisi’ne geldi. Sandık güvenliği, trolleri konuştuk. CHP’deki troller saldırıyor, ayıp oluyor. Birbirimize lazımız dedim. 2. tura siz mi kalırsınız ben mi bilemem dedim. 
  • (Kılıçdaroğlu’na ‘Hoş geldiniz, güle güle…’ demesi) Bunda bir kasıt yok. Hiçbir art niyetim yoktu. Hatta Engin Altay beni aramıştı ‘Kemal Bey’in kırgınlığı varsa kendisini arayayım’ dedim ‘yok’ dedi.
  • İttifak görüşmeleri var 1 buçuk senedir, 6’lı masa 13 kere toplandı. Kılıçdaroğlu, DYP’ye, HDP’ye, BTP’ye gitti. 13 kere toplantı yaptılar baştan Akşener ‘Sen kazanamazsın’ dedi. Bir sürü olaylar oldu, bu arada bizimle kimse iletişime geçmedi.
  • Biz imzamızı toplamışız, kuraların çekilmesine 24 saat kalmış. Kılıçdaroğlu partimize gelmiş, deprem konuşmuşuz, sandık güvenliğini konuşmuşuz. ‘Hoş geldiniz, güle güle’ de bir kasıt yok. Hiçbir art niyetim yoktu.

– 4 partiden 77 kişi CHP’den aday oldu. Bu menfaat ittifakı. Biz ilkeler ittifakı kurabilirdik, gerek yoktu bu kadar ayrıntıya. CHP, İYİ Parti, Memleket Partisi üçümüz beraber oturalım ‘Atatürk, terörle mücadele, cumhuriyet, laiklik, çağdaş eğitim, sığınmacıları göndereceğiz diyelim’ dedim. Ben bunu basına söyledim. 

  • Menfaat ittifakında biz yokuz. Biz CHP, Memleket Partisi, İYİ Parti ilkeler ittifakı kurabilirdik. Ben bunu basından söyledim, milletin önünde teklif ettim. 

 – Gerek yok bu kadar cumhurbaşkanı yardımcılığı, bakanlık, milletvekili dağıtmaya. CHP listelerini görünce için sızlıyor. 

  • (Teklif geldi mi?) Teklifler menfaat ittifakı doğrultusunda geldi.

– Bu seçimin ikinci tura kalacağı belli, gelin birbirimizi incitmeyelim. İncitmezsek oyları diğer tarafı aktarmak kolay olur. Kamplaştırırsak, kutuplaştırırsak zor olur. Ben ısrarla barış eli uzatıyorum. 

  • Seçim ikinci tura kaldı, kaçarı yok. Şu 35 günü iyi değerlendirirsem ben kalacağım, ikinci tura, ikinci tura kaldığımda da seçimi alacağım. Sokakta bunu görüyorum.

Sizler için yazıyoruz
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.