Haluk Levent TIME’ın ödülünü reddetti

Haluk Levent TIME’ın ödülünü reddetti
A+
A-

TIME Dergisi her yıl geleneksel olarak yayınladığı en etkili 100 ismi açıkladı. TIME’ın ‘en etkili 100 kişi’ listesinde yer alan Haluk Levent Time ödülü reddettiğini sebebinin ise içerik olduğunu duyurdu.

6 Şubat depremlerinin ardından kurucusu olduğu Ahbap Derneği ile afet bölgesinde çalışan sanatçı Haluk Levent, TIME dergisinin her yıl geleneksel olarak yayınladığı en etkili 100 isim listesinde yer almasıyla ilgili açıklama yaptı.

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Haluk Levent, ödülü reddettiğini ve Amerika’ya gitmeme kararı aldığını duyurdu.

“İÇERİK BENİ ÜZDÜ”

Kararının sebebini de açıklayan sanatçı, şunları kaydetti:

“Resmi açıklama geldi az önce. İngiltere Kralı Charles ABD Başkanı Joe Biden, Elon Musk, Beyonce, Messi, Bella Hadid, Janet Yellen ile birlikte en etkili 100 kişi içine seçilmişim. Türkiye’den 182 kişi önerilmiş. Editörler araştırma yapmış. Twitter’da dünya sıralamasındaki gücü. Görüntülenme ve etkileşim gücü. Üye sayısı. Ahbap’ın geçmişte ve son depremdeki çalışmalar. Ama içerik beni üzdü.

Referans olan kişi, Türkiye Cumhuriyeti devletinin benim çalışmalarım üzerinden eleştirilmesi kabul edeceğim bir husus değil. Bu sebeple ödülü reddediyorum ve Amerika’ya gitmeme kararı aldım.

Deprem sürecinde tüm devlet kurumları, hükümet, tüm muhalefet, belediyeler ve 18 bin STK yani tüm ülke tek yürek olup herkes elinden geleni yapıyorken bu tartışmaların içine girmeme kararı aldım. Bilginize.

İçerik yazısını okumayanlar için bir bölüm: Haluk Levent ismi de umudun, dakikaların ölümle yaşam arasındaki fark anlamına geldiği ve Türk hükümetinin son derece beceriksiz olduğunu kanıtladığı felaketin ardından Ahbap, sahada hayat kurtarmak için çalışmaya başladı bile.”

time.jpg

Sizler için yazıyoruz
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.