Devler Ligi’nde Benzema fırtınası

Devler Ligi’nde Benzema fırtınası
A+
A-

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek final ilk ayağında son şampiyon İspanyol ekibi Real Madrid sahasında konuk ettiği İngiltere’nin Chelsea takımını Santiago Bernabeu Stadı’nda ağırladı. Orta saha mücadelesiyle başlayan karşılaşmada golü bulan taraf Real Madrid oldu.

22. dakikada Vinicius Junior’ın dönen topunu ağlarla buluşturan Benzema, gol perdesini açarken kaleciyle karşı karşıya kalan Rodrygo’yu ceza sahasına girmeden hemen önce faulle durduran Chelseali savunma oyuncusu Ben Chilwell, 59. dakikada doğrudan kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bıraktı. Oyuna 71. dakikada Rodrygo’nun yerine giren Marco Asensio, 74. dakikada farkı ikiye çıkardı. Mücadelede başka gol sesi çıkmayınca Real Madrid, turda avantajı yakalayan ekip oldu. Bu eşleşmede rövanş karşılaşması, 18 Nisan Salı günü TSİ 22.00’de Stamford Bridge’de oynanacak.

İspanyol devinin Fransız golcüsü Karim Benzema, bu maçtaki performansıyla yeni rekorlara imza attı. UEFA Şampiyonlar Ligi’nde 130. maçına çıkarak en çok forma giyen Real Madridli ikinci oyuncu Raul Gonzalez’i yakalayan Fransız yıldız, kaydettiği golle de tarihe geçti.

Karim Benzema, Avrupa’nın kulüpler bazında bir numaralı turnuvasında İngiliz takımları karşısında 20. kez ağları sarstı ve bu alanda Arjantinli dünya yıldızı Lionel Messi’nin (27 gol) ardından en golcü ikinci oyuncu konumuna da geldi.

Sizler için yazıyoruz
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.