Jesus’un önceliği Fenerbahçe

Jesus’un önceliği Fenerbahçe
A+
A-

Spor Toto Süper Lig’de lider Galatasaray’ın 6 puan gerisinde yer alan ve Ziraat Türkiye Kupası’nda yarı finale yükselen Fenerbahçe’de teknik dirketör Jorge Jesus’un geleceği gündemi meşgul ediyor. Sarı-Lacivertli ekip ile 1 yıllık mukavele imzalayan Portekizli teknik adam, sezon sonunda serbest kalacak.

Dünya Kupası arasından itibaren Brezilya’ya dönmek istediğine ilişkin iddialar çıkan ve Brezilya basınına verdiği demeçlerde tekliflere açık kapı bırakan deneyimli teknik adamın Flamengo başkanı ile görüştüğü ortaya çıktı.

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’un görev başında tutmak istediği Portekizli teknik adam, görüşmeler için sezon sonunu işaret etmişti. Fenerbahçe’de yarıştığı iki kupayı da kazanmak isteyen Jorge Jesus, gidişata göre karar vermek istiyor. Deneyimli teknik adamın kupalardan en az birinin kazanılması halinde kalma ihtimali yüksek olacak. Başkan Ali Koç da Jesus’un kalmasını çok istiyor. Ancak projeler haricinde taraftarla arası açılan Portekizli teknik adam, tepkilerin devam etmesi halinde İstanbul’da kalmaya sıcak bakmıyor. Benfica’nın başındayken de taraftarlar kulüp başkanına tepki gösterdi diye görevi bırakan Jesus’un benzer bir adım atması olası gözüküyor.

Ayrıca Fenerbahçe yönetiminin 1+1 yıllık yeni sözleşme teklif ettiği deneyimli çalıştırıcı, Sarı-Lacivertlilere sezon sonunu işaret ederken Flamengo’lu yönetici Marcos Braz’la yaptığı görüşmeler basına sızdı. Brezilya basınından UOL’de yer alan haberde; Jesus’un Flamengo’lu yönetici Braz’dan 1.5 ay süre istediği konuşmada “Para önemli değil. 1.5 ay sonra Flamengo’ya gelebilirim. Ben gelene kadar geçici bir teknik direktör olabilir. Bu hafta Fenerbahçe başkanına da bunu söyleyeceğim” dediği öğrenildi.

Ancak Vitor Pereira ile yollarını ayıran Brezilya temsilcisinin 1 hafta süre vermesinin ardından Jorge Jesus, sözleşmesine sadık kalacağını ileterek “Önceliğim Fenerbahçe” diyerek teklifi sezon sonuna kadar geri çevirdi. Bu gelişmeler üzerine Flamengo yönetimi, Sevilla ile yollarını ayıran Jorge Sampaoli’yi gündemine aldı. Yaşanan gelişmelerin ardından Jorge Jesus’un sezon sonunda Fenerbahçe ile yola devam etme kararı alma ihtimali ise güçlendi.

Sizler için yazıyoruz
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.