Aytun Çıray’dan oylar baraj altında açıklaması

Aytun Çıray’dan oylar baraj altında açıklaması
A+
A-

tv100’de yayınlanan Talat Atilla ile Tamer Korkmaz’ın sunduğu Memleket programının bu hafta konuğu İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı ve İzmir Milletvekili Aytun Çıray oldu.

Aytun Çıray’ın açıklamalarından satır başları: 

CHP’DEN AYRILDIĞINA PİŞMAN MI?
Hayır, istifa mektubunda yazdığım gibi kararlarımın temel nedeni oluşturan Atatürk ve Cumhuriyet ile ilgili sadakat. Ben CHP’de 3 dönem vekillik yaptım. Kılıçdaroğlu benim Genel Başkanlığımı yaptı. Bu dönemler içerisinde hiç mutsuz olduğumu hatırlamıyorum. Siyasi yükselmemde Kılıçdaroğlu’nun bana verdiği rollerin büyük bir etkisi olmuştur. CHP cumhuriyetin olmazsa olmaz partisidir. Türkiye’de siyasetin temel direği CHP’dir. 

Kılıçdaroğlu’yla ile tartışarak onun izniyle gittim. Benim siyasi ahlakım Kılıçdaroğlu ‘senin gitmen bize sıkıntı yaratır’ deseydi asla gitmezdim, o mutabıktı. 

‘İYİ PARTİ BARAJ ALTI’ ÇIKIŞI
(‘Kriz sonrası baraj altına düşen oylarımızı yükseltmek için çok çalışacağım’ çıkışı) Konuşmamda söylediğim geçmiş anketlerin ortalaması yüzde 15 bandını ifade ettim. Ertesi sabah bana çok güvendiğim bir anket firmasından söz ettiğin anket sonuçları gelince moralim bozuldu. Biraz partinin dinamiklerini tetiklemek istedim. Şu anda ittifakın üyesi olan partilerin durumları sadece kendilerini bağlamıyor. Biraz hassasiyetim bundan kaynaklı. 

Listeler kesinleşti, cumhuriyet değerleri açısından inançlarımı ifade ettim, ben uyarılarımı yaptım. Bu konularda söyleyeceğimi söyledim. Şimdi önümüze bakıp Kemal Kılıçdaroğlu’nun kazanmasına odaklanmalıyız. 

Kararlarımı oluşturan temel nedenleri oluşturan şey kurucu ve kurtarıcılığımızın ortaya koyduğu değerlere sadakat Cumhuriyet’in ilelebet yaşamasını sağlamak için gayret ve Atatürk’ün ilkeleri sayesinde siyaset yapmak. Benim bütün ilkelerim bunlardır.

SEÇİMDE KİME OY VERECEK?
Ben hala İYİ Parti’nin üyesiyim, Genel Başkan’ın görevden almadığı sürece halen başdanışmanıyım. Dolayısıyla partinin kurucu genel sekreteriyim. Tabiki partime oy vereceğim. Cumhurbaşkanlığı seçiminde Kılıçdaroğlu’na oy vereceğim. 

Ben İYİ Parti’nin merkeze oturduğuna inanmıyorum şu anda. Bu bir süreç ve tercih meselesi.

“HDP KONUSUNDA TAVRIMIZ NET”
HDP konusunda tavrımız net. Cumhurbaşkanı adayımızı dışarıdan herkes destekleyebilir. Önemli olan cumhurbaşkanı adayımızın ortaya koyduğu kendi fikirleridir. 

“BEN KİŞİSEL OLDUĞUNU DÜŞÜNMÜYORUM”
– Atilla’nın “Akşener mi değişti yoksa siz mi değiştiniz?” sorusuna Çıray “Ben kişisel olduğunu düşünmüyorum. Daha çok dünya görüşü anlamında görüş ayrılıklarımız olduğunu düşünüyorum. Ben kamu görevi yaparken duygulara pek yer vermem.” yanıtını verdi.

Sizler için yazıyoruz
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.