Denizciler arasında TCG Anadolu polemiği!

Denizciler arasında TCG Anadolu polemiği!
A+
A-

Dünyanın ilk silahlı insansız hava aracı (SİHA) gemisi ve Türkiye’nin en büyük askeri gemisi TCG Anadolu, İstanbul Tuzla’daki Sedef Tersanesi’nde düzenlenen törenle Türk donanmasının hizmetine girdi.

Emekli Amiral Türker Ertürk, TCG Anadolu ile ilgili eleştirilerini sıraladı.

Türker Ertürk, “TCG Anadolu uçak gemisi değil üzerinde uçuş platformu olan çıkarma gemisi. Borda numarası bile “L” ile başlıyor.  Yani İngilizce Landing kelimesinin baş harfi, çıkarma gemisi demek. Sizi kandırmak için Uçak Gemisi diyorlar. Alelelacele teslim ettirdiler seçimden önce. Testlerini bile yaptırmadan. Çünkü hesap başka. İnşa eden tersanenin patronunu korumak peşindeler. Ayrıntıları aşağıdaki erişimden okuyabilirsiniz. Ben kamunun parasını korumak peşindeyim, ya onlar?” ifadelerini kullandı.

“MOTORUNDA SORUN VAR”

Türker Ertürk, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“TCG Anadolu’nun motorunda sorun var aynen kızkardeşi Juan Carlos’ta olduğu gibi değiştirilmeli diyorum iktidar ve yandaşları bana saldırıyorlar. Bana inanmıyorsanız İspanyol Deniz Kuvvetlerine sorun, Madrid Büyükelçimize, Askeri Ataşelerimize ve bu dizaynı yapan Navantia tersanesine sorun. Yarın TCG Anadolu’da sorun çıkacak, ben haklı olacağım ama iş işten geçmiş olacak ve kamunun parası yine çarçur edilecek.

1. 2012’de Şam’da “ABD’nin peşine takılıp Esad’a ve merkezi hükümete düşmanlık etmeyelim kuzeyde PKK’ya alan açılır ve ülkemize sığınmacılar dolar” dedim, iktidar bana düşmanlık etti ve Esadçı olmakla suçladı ama sonunda ben haklı çıktım.
2. 31 Ağustos 2013’de Pensilvanya’da FETÖ’nün evinin önünden “bunlar darbe yapacak” dedim ve uyardım iktidar bana düşmanlık etti ve 15 Temmuz 2016’da yaşadıklarımızı biliyorsunuz.
3. 2018’de “S-400 almayalım, kullanamayız, paramız çöpe gider ve yaptırımlar gelir” dedim iktidar düşmanlık etti ama sonunda yine ben haklı çıktım.
4. Mısır, Sisi ve İhvan konusunda da uyarmıştım yine saldırıdılar yine haklı çıktım.” 

CEM GÜRDENİZ’TEN TEPKİ

Emekli Tümamiral Cem Gürdeniz ise TCG Anadolu’nun önemine yönelik bir paylaşım yaptı.

Cem Gürdeniz şu ifadeleri kullandı:

Cumhuriyet Donanmasının gururu TCG Anadolu Türk milletinin asil evlatlarının vergileri ile vücuda getirilmiştir. Ne iktidar partisinin propagandist övgüleri ne de muhalefetin akla ziyan eleştirileri bu gemiyi tanımlayabilir. Bu gemi son 451 yıldır okyanusa çıkmak isteyen, karaya itilmeye meydan okuyan bir ulusun manifestosudur. Bu gemi uğruna hapis yatılan, kumpas davalarda vefat eden kısacası büyük bedeller ödeyen Atatürk denizcilerinin millete armağanıdır. Kimsenin şüphesi olmasın, bu gemi sonsuza kadar Atatürk ruhunu temsil edecektir. 17 Nisan’da İstanbul halkına tavsiye ederim. Sarayburnu-Sirkeci’de halk ziyaretine açılacak bu gemiye mutlaka gidin. Cumhuriyet donanmasının Atatürk’ün ölümsüz ruhu ile çelikleşen, mavi vatanın dev koruyucusu ile tanışın.

ERDOĞAN’IN HEDEFİNDE TÜRKER ERTÜRK VARDI

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, eleştirilerini sırayalan Türker Ertürk’e isim vermeden yüklenmişti.

Erdoğan, “Gezdim gördüm. İHA şu anda üzerinde, helikopterle üzerinde SİHA ve hafif taarruz uçağı iniş kalkış her şeyi yapabilecekler. Bunlar bizim dünya standardında farklı bir yere gelmemizi sağladı. Bu bizi denizlerde güçlü noktaya taşıyor. Yeni bir adım atıyoruz. Görüşmeleri yapıyoruz. 1 misli daha büyüğünü daha inşa edeceğiz. TCG Anadolu rastgele bir şey değil. Çıkmış bir ukala, ‘Bunlar yapabildikleri zaten eserleri yok’ diyor. Şu eseri görüp eleştiri getirmek, yenilir yutulur değil. Herkesin gurur duyması lazım. Boyu 220 metre. Dünyanın her köşesinde operasyon yapabileceğiz. Bunlar anlardan da anlamazdan da konuşuyorlar. Gurur duy ya. Sen Erdoğan’ı Hulusi Akar’ı sevmeyebilirsin. Biz bu millete bu eseri bizden sonraki nesillere emanet edeceğiz.” demişti.

Odatv.com

Sizler için yazıyoruz
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.