Evlenecek çiftler için verilecek kredinin detayları belli oldu

Evlenecek çiftler için verilecek kredinin detayları belli oldu
A+
A-

Evlenecek çiftlere faizsiz kredi imkanı getiriliyor. İlk süreçte 150 bin lira olarak belirlenen miktar için ilk iki yıl ödeme yapılmayacak. İleride şartlara göre bu miktarın artırılması da söz konusu olabilecek. AK Parti’nin seçim beyannamesinde açıklanan destek, hangi yaşta olursa olsun evlenecek tüm çiftler için geçerli olacak.

150 BİN TL’LİK KREDİ 48 AYDA ANAPARA OLARAK ÖDENECEK

Evlilik kredisinin ödemeleri 48 ayda sadece anapara olarak ödenecek. Toplamda 72 aya yayılan bir ödeme planı sunulmuş olacak. Bu sürenin 24 ayında herhangi bir ödeme yapılmayacak. Böylece çiftler, evliliklerinin ilk 2 yılında bir borç yükü ile karşılaşmamış olacak. Aile destek programları ile de her hanede en az bir istihdam modelinin devreye alınması planlanıyor.

KREDİ KAYNAĞI “AİLE VE GENÇLİK BANKASI” OLACAK

Evlilik kredisi ve aile desteklerinin kaynağının ise kurulacak Aile ve Gençlik Bankası’ndan sağlanması planlanıyor. Dijital ortamda hizmet verecek olan banka, para kaynağını Karadeniz gazı ve diğer petrol gelirlerinden oluşturulan fondan alacak. Böylece bu gelirler banka tarafından kontrol edilip sosyal desteklerde kullanılacak.

ÇALIŞAN ANNELER İÇİN YENİ MODELLER

Beyannamede anneler için devreye alınacak yeni modeller de duyuruldu. Yarı zamanlı çalışmanın yanı sıra anneler çocukları ile daha fazla vakit geçirmek istediklerinde esnek çalışma saatleri seçebilecek ya da uzaktan çalışabilecek. Esnek çalışma modellerinden babalar da anneler gibi yararlanabilecek. Aynı şartlar evlat edinenler için de geçerli olacak.

Sizler için yazıyoruz
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.