11 gün uyumayan adam yaşadığı korkunç süreci anlattı

11 gün uyumayan adam yaşadığı korkunç süreci anlattı
A+
A-

Tam 11 gün uykusuz kalarak vücudunda meydana gelen korkunç etkileri gözlemleyen Tony Wright, uykusuzluğun zihinsel durumu üzerindeki etkilerini paylaştı.

Tony Wright, tam 11 gün boyunca uykusuz kalma maratonu sonrasında dünya rekorunu kazanamadı fakat 266 saat boyunca uyanık kalan adam, uyanık kaldığı süre boyunca zihinsel durumunun tamamen değiştiğinden bahsetti. Deneyimlerini açıklayan Wright, vücudunda meydana gelen ruhsal ve zihinsel etkileri paylaştı.

“BEYNİMİN FARKLI KISIMLARINA ERİŞTİM”

Uykusuzluk maratonunu aydınlatıcı bir deneyim olarak tanımlayan Wright “Beynimin çok farklı bir kısmına erişebildim” diyor. Bu deneyiminin ardından Tony Wright, ruh halinin nasıl değiştiğine dair röportaja katıldı.

maxresdefault_7

Temelde rasyonel, egoist zihni aç bırakarak, bataryasını yavaşça bitirdiğini ifade eden Wright, “Elbette bu çok iyi hissettirmiyor, ancak yeterince zorlarsanız rasyonel zihin güçten düşüyor.” ifadelerini kullandı.

“DİĞER KİŞİLİĞİME DAİR ANLIK GÖRÜNTÜLER GÖRDÜM”

11 gün boyunca uyanık kaldıktan sonra, diğer kişiliğine dair görüntüler gördüğünü belirten Wright şu sözleri söyledi “O noktada beynin diğer taraflarında, diğer kişiliğime dair anlık görüntüler gördüm. Çoğunlukla ilkel bir saçmalık olarak görülüyor ancak halen devam eden bir gelenek. Bunun hakkında çok kişi ile konuştum, elbette yoruluyorlar ama sonucunda başka bir şeyin anlık görüntülerini görüyorlar. Tüm bunlar başta iyi hissettirmiyor, ancak diğer taraftaki ödül buna değiyor” dedi.

ARTIK BU DENEME REKORLAR KİTABINA DAHİL EDİLMİYOR

Guinness Dünya Rekorları, uyku yoksunluğuyla ilişkili ciddi sağlık riskleri nedeniyle bu rekoru takip etmiyor.

Geçen ay, kuruluş şöyle dedi: “Uyku yoksunluğuyla ilişkili doğal tehlikeler nedeniyle artık bu rekoru takip etmiyor olsak da, McDonald’dan bu yana kimse bunu kırmayı başaramadığını söyleyebiliriz.”

18 GÜN UYKUSUZ KALAN REKORUN SAHİBİ

Robert McDonald, en uzun süre uyumadan kalma dünya rekorunu elinde tutan son kişiydi.

1986 yılında, McDonald 453 saat 40 dakika uyumadan kalarak, yaklaşık 18 gün, 21 saat ve 40 dakika boyunca uykusuz kaldı.

UYKUSUZLUK REKORUNU İLK KIRAN KİŞİ

“Uykusuzluk” rekoru ödülüne layık görülen ilk kişi, 1959’da Florida’dan radyo DJ’i Dave Hunter’dı. O, 225 saat boyunca uyanık kaldı.

NTV

Sizler için yazıyoruz
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.