Deprem sonrası AFAD’a 40 milyar lira verilmiş!

Deprem sonrası AFAD’a 40 milyar lira verilmiş!
A+
A-

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci ile Kahramanmaraş’ta 6 Şubat’ta meydana gelen depremlerin ardından yapılan çalışmalarla ilgili ortak basın toplantısı düzenledi.

Kahramanmaraş merkezli depremler ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan Nebati, “AFAD’a bugüne kadar 40 milyar liradan fazla nakit aktarımı gerçekleştirdik. Depremzede vatandaşlarımıza ve hayatını kaybeden kardeşlerimizin yakınlarına nakdi yardımlarda bulunuyoruz. Hane başına 10 bin lira acil yardım ödemesi yaptık. Ayrıca hane başı 15 bin lira taşınma destek ödemesi gerçekleştirdik. Doğal Afet Sigortası kapsamında bugüne kadar yaklaşık 19,6 milyar lira hasar ödemesinde bulunduk” ifadelerini kullandı.

650 BİN KONUT YAPILACAK

Deprem bölgesine toplam olarak 650 bin konut inşa edileceğini anımsatan Nebati, bunların büyük bir kısmını da bir yıl içinde tamamlamak için durmaksızın çalıştıklarını ifade etti. Nebati, şu anda 100 binden fazla konutun inşasına başladıklarını hatırlatarak bu zaman diliminde bakanlık olarak gereken tüm finansman desteğini kesintisiz şekilde sağlamaya devam edeceklerini bildirdi.

Sizler için yazıyoruz
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.