Emekli maaşlarına ‘intibak’ ayarı!

Emekli maaşlarına ‘intibak’ ayarı!
A+
A-


Eşit prim gün sayısı ödemesine rağmen 2000 sonrası emekli olanlar daha düşük maaş alıyor. İntibak düzenlemesiyle milyonlarca kişinin maaşında 1.300 TL iyileştirme olması bekleniyor.

...

Emeklilik kanununda yapılan değişiklikler alınan maaşta büyük rol oynuyor. 2000 sonrasında getirilen yeni emeklilik sistemi, bir önceki döneme göre maaş farkı oluşturdu.

...

2000 sonrasında emekli olan bir SSK veya Bağ-Kur’lu çalışan, 2000 öncesi emeklilere göre daha düşük aylık alıyor. Maaşların “intibak” düzenlemesiyle eşitlenmesi uzun süredir emeklilerin talepleri arasında yer alıyor.

...

2000 öncesi emekli olanlara intibak düzenlemesi yapılmış ve maaşlarda 350-400 TL civarında artış yaşanmıştı. Bu tarihten sonra emekli olanlar da maaşlarında iyileştirme bekliyor.

...

Şu anki sistemde, 2000 öncesi ve sonrasında emekli olan kişiler arasında büyük fark bulunuyor. Eşit prime rağmen emekli olunan yıl maaşları değiştiriyor. İntibakla bu durumun giderilmesi talep ediliyor.

...

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Genel Başkanı Kazım Ergün, taban maaşta ve bayram ikramiyesinde yapılan düzenlemelerin emeklileri memnun ettiğini belirtirken, intibak taleplerinin de karşılanmasını beklediklerini dile getiriyor.

...

Yapılan düzenlemeyle, en düşük emekli maaşı 7 bin 500 TL’ye yükseltilmiş, ikramiyeler de 2.000 TL’ye artırılmıştı. İntibak düzenlemesi hayata geçerse, 2000 sonrası SSK veya Bağ-Kur emeklisinin maaşında 1.300 TL iyileştirme olacağı hesaplanıyor.

...

2023 seçimleri nedeniyle Meclis çalışmalarına ara verirken, intibak düzenlemesinin yeni yasama döneminde gündeme gelmesi bekleniyor.

...

MEMUR EMEKLİSİNDE 3600 BİLMECESİ

Emeklilerin maaş ve yan hak taleplerinden bir diğeri Türkiye Kamu-Sen’den geldi. Kamudan emekli olan kişilerin mağduriyetlerinin dile getirilmesi amacıyla Cumhurbaşkanlığına gönderilen dilekçede maaş uçurumuna dikkat çekildi.

...

Memurların çalışırken aldığı maaş ile emekli olduğundaki maaş arasında büyük bir fark bulunuyor. Bu farkın giderilmemesi nedeniyle memurlar emekli olmaktan kaçınıyor.

...

Türkiye Kamu-Sen’in talebi uzun yıllar kamuda hizmet eden memurların emekli olduğunda maaş farkının ortadan kaldırılması oldu.

...

Dilekçede, tazminatları etkileyen 3600 ek gösterge sorunu da gündeme gelirken, düzenlemeye rağmen aynı görevleri yapan memurlar arasında gösterge farkı bulunduğunda dikkat çekildi.

...

Kamu çalışanlarının bir kısmı 3600 ek gösterge altında kalmıştı. Talepler arasında ek göstergenin 3600’e eşitlenmesi ve tazminatlara yansıtılan oranın yüzde 145 olması da bulunuyor.

Sizler için yazıyoruz
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.