Kılıçdaroğlu’ndan Erdoğan’a 300 milyar dolar yanıtı

Kılıçdaroğlu’ndan Erdoğan’a 300 milyar dolar yanıtı
A+
A-

Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Ankara Büyükşehir Belediyesi Temel Atma ve Proje Tanıtım Töreni’ne katıldı.

Kılıçdaroğlu’nun konuşmasından başlıklar şöyle:

“En büyük arzum her evde huzurun ve bereketin olması”

“Emek harcamadan bir şey olmaz, beraber çalışacağız. En büyük arzum her evde huzurun ve bereketin olmasıdır. İnsanlar huzurluysa, evlerinde rahat otururlarsa siyaset kurumu görevini yerine getirmiş demektir. Bugün kira fiyatlarındaki olağanüstü artış, kiracıların hemen hemen her gün medyada çığlıklarını duymak aslında izlenen politikanın ne kadar yanlış olduğunu gösteriyor.

“Depremzedelerden konutları için bir kuruş almayacağız”

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı olarak attığınız önemli adım, umarım tüm Türkiye için ders olur.Buradan bütün Türkiye’ye söz veriyoruz, konut sorununu çözeceğiz. Ama önce deprem bölgesinde konutları, iş yerleri yıkılan vatandaşlarımızın… Konutunu yapacağız, ahırını, iş yerine yapacağız, bir kuruş almayacağız. O vatandaşla oturup helalleşeceğiz.

Bunu söylediğim zaman zaman parayı nereden bulacaksınız diye laflar geliyor. Hiç meraklanmayın, bu kardeşiniz 27,5 yılını Maliye Bakanlığı’na harcadı. Bütçe nasıl yapılır, paralar nasıl toplanır, israf nasıl engellenir bunları biliyorum. Bir söz verdiysek kapı gibi arkasında duracağız. Akşener’le birlikte duracağız. Bütün deprem bölgesindeki vatandaşlarım bir köşeye yazsın.

300 milyar dolarlık yatırım yanıtı

ABD’ye, İngiltere’ye gitmiştim. Teknoloji konusundaki atılımı Türkiye’mize nasıl getiririz onun da çabasını harcamıştım. Londra’da Türkiye’ye yatırım yapacak çevrelerle görüştüm. Onlardan 300 milyar dolarlık yatırım sözü de aldım. Erdoğan kalkmış konuşuyor, nasıl alacak diye. 300 milyar dolar tefecilerin parası değil, temiz para, helal para. Yatırım için gelecek.

“Alışmışlar tefecilere para vermeye, sanıyorlar biz tefecilerin peşinde koşuyoruz”
Alışmışlar tefecilere para vermeye, sanıyorlar biz tefecilerin peşinde koşuyoruz. Hayır efendim. Bakın size bir rakam vereyim. Son 20 yılda bunların ödedikleri faiz 537 milyar dolar. Diyorlar ya biz faize karşıyız… Ülkemize temiz parayı getireceğiz, yatırımı yapacağız. İş dünyasının önündeki engelleri kaldıracağız, Türkiye bir yatırım seferberliği başlatacak.

“Yurt dışına götürdükleri paraları söke söke alacağız”

Kimse endişelenmesin. Laflar ediyorlar, iftiralar atıyorlar. Onlara sayın Genel Başkanım halk inanmıyor zaten, bizi biliyorlar zaten. Evimizi, ne yaptığımızı, evlatlarımızı biliyorlar. Pek çok yanlışın altına imza attılar, kul hakkı yemekten çekinmediler. Ne yaptıklarını çok iyi biliyoruz. Paralarını yurt dışına götürdüler. Nasıl götürdüklerini, hangi bankalara kaç dolar yatırdıklarını biliyorum. Bu millete sözüm var, tamamını söke söke alacağız.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Kılıçdaroğlu’na seccade tepkisi. Afyonkarahisar’da konuşan Erdoğan: Sen ayakkabılarınla seccadenin üzerinde gezinirsinCumhurbaşkanı Erdoğan’dan Kılıçdaroğlu’na seccade tepkisi. Afyonkarahisar’da konuşan Erdoğan: Sen ayakkabılarınla seccadenin üzerinde gezinirsinGündem
Öyle buradan vakıf kuracaksın, ABD’de vakfın olacak, buradaki evladın oraya para gönderecek, oradaki evladın parayı alacak. Manhattan’da 35 katlı binalar yapacaksın, diğer ülkelerde milyar doların olacak ve biz de seyredeceğiz bunu. 85 milyonun hakkı nerede? Kul hakkı yemek günah değil mi? Tamamını getireceğim. AB’nin öngördüğü şartlardan birisidir. O paranın tamamı Türkiye’ye gelecek.

“Haram yemekten hoşlanıyorlar”

Haram yemekten hoşlanıyorlar. Rüşvet alandan büyükelçi olur mu Allah aşkına. Onları da derhal Ankara’ya çağıracağız. Bize iftiralar da atıyorlar. Şunu bilmenizi isterim bizim iki kırmızı çizgimiz var. Bayrak ve vatan bizim için kutsaldır. Bayrağımız ve vatanımız için gözümüzü kırmadan ölüme gideriz. Süleyman Şah Türbesi’ni kaçırdılar, bayrağımızı indirdiler. Süleyman Şah Türbesi’ni kendi topraklarına götüreceğiz. Şanlı bayrağımızı da kendi topraklarımızda dalgalandıracağız.

Türkiye’nin kaderini değiştirecek olanlar sizlersiniz. İlk kez sandığa gideceksiniz ve oy kullanacaksınız. Yaklaşık 5 milyon 300 genç ilk oyunu kullanacak. Göreceksiniz, gençlerin bu ülkenin caddelerinde nasıl özgürce dolaştığını… Yeri geldiğinde Cumhurbaşkanı’nı nasıl özgürce eleştirdiklerini de göreceksiniz. Kimse kılınıza dokunamayacak, buna izin vermeyeceğiz.

Bizim milliyetçilik anlayışımızı sorgulamaya çalışıyorlar. Gaffar Okkan’ın katilleriyle iş birliği yapanlar bize hesap soramazlar. Hiçbir sosyal yardım kesilmeyecek, tam tersine artacak. Bu topraklarda hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek. Sosyal devlet o insanların yanında olacak. Sosyal yardım yaparken kişinin onurunu koruyacağız. Hiç kimse endişelenmesin. Hiçbir ayrım yapmayacağız.

Aynı etkinlikte konuşan Mansur Yavaş’ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Övündükleri şeyler, Türkiye’nin her yerinde olduğu gibi ‘Çılgın projeleri’. Ankara’da yaoılan 801 milyon dolar harcanan, yani 15-16 milyarlık çöp bir proje olan Dinozor Parkı yapmadık yapmayacağız, haklısınız.

Biraz önce geldik, geniş geniş kapılar yapılmış. Yapılırken de eleştirdik, bunlara halkın 5 kuruşunu vermeyeceğiz. Bugün güncel rakamla harcanan para, 235 milyon lira, o giriş kapıları.

Sizler için yazıyoruz
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.