Luis Marquez’den acı haber

Luis Marquez’den acı haber
A+
A-

Real Betis’te yıllarca forma terleten İspanyol futbolcu Luis Marquez 51 yaşında kansere yenilerek hayata veda etti. Hem oyunu hem de fiziksel benzerliği nedeniyle ona Schuster lakabı takılan Marquez, bir süredir amansız bir hastalıkla mücadele ediyordu. Birkaç kez ameliyat olan futbolcu, en son 26 Mayıs 2022’de Real Betis’in TV kanalında Béticos programında konuşmuş ve adeta taraftarla veda etmişti.

LUİS MARQUEZ KİMDİR?

10 yıl boyunca Real Betis forması için ter döken Marquez, 200’den fazla maçta oynadı. Bunların 166’sı Lig’de, 32’si Kupa’da, 2’si Kupa Galipleri Kupası’nda, 2’si UEFA kupasındaydı. Toplam 15 gol kaydetti. 2005 yılında futbolu bırakmadan önce Pontevedra ve Jaen takımlarında da forma giydi.

1989’dan 2000 yılına kadar Betis saflarında yer alan oyuncunun ölümünün ardından Real Betis bir mesaj yayınladı. Derin üzüntü içinde olduklarını belirten Real Betis kulübü,1 Kasım 1971 Sevilla doğumlu olan ve tam adı Luis Marquez Martin olan oyuncunun Real Betis ile çocuklar kategorisinde İspanya şampiyonluğu yaşadığını hatırlattı. Hem futbolu hem de fiziksel benzerliği nedeniyle ona Schuster lakabı takılmıştı.

Real Betis’le ilk maçına yine Betis tarihinin ilk Rus futbolcusu Sergei Neman ile aynı gün çıkmıştı. Pozisyon olarak savunma, orta saha ve sağ kanatta görev yapabilen Marquez, bir süredir amansız bir hastalıkla mücadele ediyordu. Birkaç kez ameliyat olan futbolcu, en son 26 Mayıs 2022’de Real Betis’in TV kanalında Béticos programında konuşmuş ve adeta taraftarla veda etmişti.

Sizler için yazıyoruz
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.