Üçüncü kez İstanbul’dan alınacak mı?

Üçüncü kez İstanbul’dan alınacak mı?
A+
A-

Korona virüs sebebiyle, 2020 yılında İstanbul’dan Lizbon’a, 2021 yılında da Porto’ya taşınan Şampiyonlar Ligi Finali’nin, bu yıl 10 Haziran’da Atatürk Olimpiyat Stadı’nda oynanması planlanıyor. Ancak Independent’ın baş yazarlarından Miguel Delaney, “Seçim 14 Mayıs’ta, 10 Haziran’daki gösterişli maçtan bir ay önce” ifadelerini kullanarak, iktidarın değişmesi durumunda ülkede oluşacak siyasi atmosferin belirsizliğini ele aldı.

Bu cümlelerin yanı sıra UEFA’nın, olası olumsuzluklar halinde Şampiyonlar Ligi finalini üçüncü kez İstanbul’dan alma planı yaptığı da kaydedildi.

UEFA ÖNCEDEN TECRÜBELİ

2020’de Covid pandemisinin patlaması sonrasında, Lizbon’da mini bir turnuva şeklinde gerçekleştirilen Şampiyonlar Ligi, 2021’de de son anda İstanbul’dan alındı. Yeni bir Covid dalgası, Türkiye’nin Birleşik Krallık tarafından kırmızı listeye alınmasına neden oldu. Chelsea ve Manchester City arasındaki maçın İstanbul’da oynanmasının mümkün olamayacağı için İstanbul’daki organizasyon iptal edildi ve final müsabakası Porto’da oynandı.

Sizler için yazıyoruz
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.