Sinan Ateş’in ablasından MHP’li Büyükataman’ın iddialarına yanıt

Sinan Ateş’in ablasından MHP’li Büyükataman’ın iddialarına yanıt
A+
A-

Ankara’da uğradığı suikastla öldürülen eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş’in ablası Selma Ateş, MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman’ın sözlerine yönelik açıklamada bulundu. Ateş, Büyükataman’ın “Cenazeye katılmayı istedik fakat Sinan Ateş’in ailesi bizi kabul etmedi” sözlerine yönelik “Cenazemize gelen herkes bilir kapımız herkese açıktı. Bursa halkının tepkisini görünce aile bizi kabul etmedi yalanını söylüyorlar” dedi.

‘SİNAN ATEŞ’İN AİLESİ BİZİ KABUL ETMEDİ’

Büyükataman, Sinan Ateş suikastına yönelik yaptığı açıklamada “Çok karanlık bir suikast. Önü arkası netleşmeden konuşmamız doğru değil. Bu işin bizimle ilişkilendirilmeye çalışılması çok çirkin. 12 yıl sahip çıktığımız bir genç. Bizzat 12 yıl benimle birlikte çalıştı. Üzülmemek mümkün değil. Cenazeye katılmak istedik fakat Sinan Ateş’in ailesi bizi kabul etmedi. MHP bu işin sonuna kadar peşinde olacak” ifadelerine yer verdi.

‘BİR TAZİYE MESAJI ATAMAYANLAR’

Buna karşılık sosyal medya hesabından yanıt veren Sinan Ateş’in ablası Selma Ateş “Cenazemize gelen herkes bilir kapımız herkese açıktı. Bırakın cenazeye katılmayı, bir taziye mesajı atamayanlar, Bursa halkının tepkisini görünce aile bizi kabul etmedi yalanına söylüyorlar. Sadece seçim zamanı hatırladığınız Bursa halkı sandıkta gereken cevabı size verecektir” dedi.

HABERDEN İLGİLİ KISIM KALDIRILDI

Yayımlanan haberden ilgili kısmın kaldırıldığına dikkat çeken Ateş, “Şimdi fark ettim ben bu mesajı yazarken haberden bu kısmı kaldırtmışlar. Hala bir şey söyleyemiyorsunuz. İnsan hayatı bu kadar ucuz mu zamanında bir tane tweet atabilme cesareti gösterebilseydin #SinanAteş şu anda hayatta olabilirdi. Bursalılar, Bursa’ya sahip çıkacaktır” dedi.

‘YENİ ÖĞRENMİŞ OLDUM’

MHP’li isimlerin Sinan Ateş’in cenazesine katılmak için izin istendiğini yeni öğrendiğini belirten Ateş, “Cenazeye katılmak için izin istendiğini yeni öğrenmiş oldum. Kardeşimin cenazesine 80.000 kişi katılmış ortalama kimse bizden izin istemedi. Cenaze son vazifedir, şehidimize saygı duyan seven herkes oradaydı. Olmayanlar şimdi çeşitli bahanelerle vicdanını mı rahatlatmak istiyor?” dedi.

‘SADECE SİZİN DANIŞNANINIZ DEĞİLDİ’

Büyükataman’ın Sinan Ateş için ‘yanımızda çalışan bir genç’ tabirini kullanmasına tepki gösteren Ateş, “Ayrıca,Sinan Ateş sadece sizin danışmanınız değil ülkü ocakları genel başkanlığı yapmış, ülkücü camiye başta olmak üzere bütün Türk milletinin gönlünde yer etmiş birisidir. Aynı zamanda Hacettepe üniversitesi’nde kendi alanında saygın ve sevilen bir akademisyendir” ifadelerini kullandı.

Sizler için yazıyoruz
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.