Naci Görür’den rahatlatan açıklama

Naci Görür’den rahatlatan açıklama
A+
A-

Elazığ’da dün gece meydana gelen 4.6 büyüklüğündeki deprem çevre illerden de hissedilmişti. Depremle ilgili bir açıklama yapan Prof. Dr. Naci Görür, depremin Doğu Anadolu Fay Hattı içinde meydana geldiğini belirtti ve açıklamalarda bulundu.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’ndan (AFAD), alınan bilgiye göre saat 01.44’te merkez üssü Elazığ’ın Sivrice ilçesinde Richter ölçeğine göre 4.6 büyüklüğünde deprem kaydedildi.

Yerin 11.11 kilometre derinliğinde meydana gelen deprem Elazığ ve Diyarbakır kent merkezi ile ilçelerinden de hissedildi. AFAD’dan alınan ilk bilgiye göre depremde herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı. 

Elazığ Valisi Ömer Toraman, sosyal medya hesabında yaptığı açıklamada, “Kıymetli Hemşehrilerim, Saat 01.44’de Sivrice merkezli meydana gelen 4.6 şiddetindeki depremde şu ana kadar her hangi bir olumsuz durum tespit edilmemiştir. Tarama faaliyetlerimiz devam etmektedir” paylaşımını yaptı. 

Tunceli Valiliği’nde yapılan açıklamada da, “Merkez üssü Elazığ Sivrice olan ve ilimizde de hissedilen 4.6 büyüklüğündeki depremde, şu ana kadar herhangi bir olumsuz durum ve ihbar tespit edilmemiştir. Hemşehrilerimize geçmiş olsun!” denildi.

Naci Görür’den açıklama geldi uyarıda bulundu

Prof. Dr. Naci Görür, Elazığ depremi sonrasında sosyal medya üzerinden bir açıklama yaptı ve depremin Doğu Anadolu Fay Hattı içinde meydana geldiğini belirtti.

Görür, “Elazığ-Sivrice, Alıncık’da 4,5 deprem oldu. Bu deprem son Maraş depremlerinin etkisiyle DAF içinde Elazığ depremi sırasında kırılmamış olan bir kesim olabilir. Hemşerilerime iyi bayramlar diliyorum, endişeye mahal yok” dedi.

Görür daha sonra attığı twette ise “Arkadaşlar, hepinize mutlu, sağlıklı ve hayırlı bayramlar diliyorum. Hepinizden korkmayı, endişeyi bir tarafa bırakıp tüm insanlarımız için, çocuklarımız için, geleceğimiz için deprem dirençli yerleşim alanları inşa etme fikrine katkı sağlamanızı istiyorum. İlişkide olduğunuz herkesle bu fikri tartışın, ikna edin, yerel ve merkezi yönetimden bunu talep edin. Siyaset üstü bir yaklaşımla bunu yapın. İşte o zaman milletçe gerçek bayramları yaşayabileceğiz, sevgiyle” paylaşımında bulundu.

Sizler için yazıyoruz
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.