Sinan Oğan’dan önemli açıklamalar

Sinan Oğan’dan önemli açıklamalar
A+
A-

Ata İttifakı cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan tv100 ekranlarında Eşit Ağırlık programında Erdoğan Aktaş’ın sorularını yanıtladı.

Sinan Oğan’ın açıklamalarından başlıklar şöyle:

“HALK UMUDUNU BİZE BAĞLAMIŞ”
– (Sokakta en çok neyi duydunuz, halk neden şikayetçi?)Tek bir konuya toplumun odaklanmadığını görüyoruz. Alışveriş filesinin dolmadığını, alım gücünün çok düşük olduğunu çok sık duyuyoruz. Atanamayan öğretmen sorununu ben çok sık duyuyorum. Suriyelilerin ne zaman gideceğini çok sık soruyorlar. Halk umudunu bize bağlamış. Halkımızın hiçbir şekilde ne Millet İttifakı’nda ne Cumhur İttifakı’nda Suriyelilerin, sığınmacıların, kaçak göçmenlerin bizim dışımızda kimsenin göndereceğine ihtimal vermiyorlar.

“EN ÖNEMLİ VAATLERİMİZİN BAŞINDA ADALET VAR”
-Bir an önce gelin bunları gönderin diyorlar. Adaletin olmadığı yönünde çok ciddi endişeler var. Bizim zaten en önemli vaatlerimizin başında bu ülkede adaleti yeniden tesis kılmak var. 

“ÖYLE BİR DÜNYA YOK”
-Şöyle diyor sayın Kılıçdaroğlu, ‘Biz soracağız, gitmek isteyenleri göndereceğiz.’ Boğaz’da gezmek varken, sahillerde nargile fokurdatmak varken gidip Halep’te Şam’da ne yapacaklar? Aklımızla alay ediyorlar. ‘Onurlu geri dönüş’ nedir ya nasıldır? Birisi çıksın desin ki böyle süslü kelimeler kurunca ‘onurlu geri dönüş’ mü olmuş olacak? Türk Milleti’ni kandırdıkları yetmedi mi? Öyle bir dünya yok.

“HEPSİNİ GERİ GÖNDERECEĞİZ”
-Hukuk içinde biz tüm Suriyelileri, tüm Afganlıları, tüm Pakistanlıları, Mozambiklileri kaçağını göçeğini hepsini geri göndereceğiz. Lamı cimi yok. Ben bir strateji merkezinin başkanıyım cumhurbaşkanı adayı olmadan önce. Bizim merkezimizin içerisinde GÖÇENTSÜ Göç Enstitüsü. Biz yıllardır bunun üzerinde çalışıyoruz. Neyi nasıl yapacağımızı biliyoruz ve bunu da şimdi sizinle paylaşacağım.

“KAYITSIZ VE ŞARTSIZ 2 ŞEY YAPACAĞIZ”
-Ata İttifakı, Zafer Partisi’nin Adalet Partisi’nin Türkiye İttifakı Partisi’nin ve Ülkem Partisi’nin ve buna destek veren diğer partilerimizin oluşturduğu bir ittifak. İttifakımızın zaten uzun süredir bununla ilgili çalışmaları var. Ata İttifakı ve onun cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan diyor ki ‘Kayıtsız ve şartsız 2 şey yapacağız. Bir yalan beyan üzerine alınmış tüm vatandaşlıkları iptal edeceğiz. Bu ülkede toprak satışını yasaklayacağız. Konut satışını bir süreliğine durduracağız. İki bu ülkeye sınırlarımızı aşarak gelmiş kaçak göçek kim varsa ilk aşamada onları hemen göndereceğiz.

-Siz Almanya’ya kaçak yolla gitseniz, Alman polisi sizi yakalasa ne yapar? Sınır dışı ederler. Bu gayet insani. Biz sınır dışı edince gayri insani mi olacak? Alman polisi kaçak bir Türk’ü yakaladığında sınır dışı ettiğinde çok medeni çok hukuki bir görevini yapmış olacak. Ama Türk polisi bunu yaptığında Sinan Oğan da cumhurbaşkanı olarak Türk polisine ‘kaçağı göçeği alın hukuk içinde sınır dışı edin’ dediğinde Sinan Oğan ırkçı, faşist, insan haklarına karşı gelen mi olacak? Biz bundan vazgeçmeliyiz. Biz uluslararası hukuk neyi emrediyorsa kendimizden bir şeyler uydurup uluslararası hukukun yanına bir şeyler koyamayız. Hukuk neyi emrediyorsa onu yapacağız. Sınırlardan kaçak giren herkes geri gidecek. İki sınırlarımızdan gelip bir şekilde burada kendisine yasal bir statü elde eden yani nedir o yasal statü? Geçici koruma statüsü veya başka bir statü elde edenleri ise ilgili ülkelerle hangi ülkeden gelmişse o ülkelerin yetkilileriyle cumhurbaşkanıyla devlet başkanıyla kimse muhatabımız görüşeceğiz. Onların geri dönüşlerini hukuk içerisinde sağlayacağız.

“BUNU ORTADAN KALDIRACAĞIZ”
-Burada 13 milyonun 13 milyonu da aynı statüde değil.  Burada iş yeri açan olmuş. Sığınmacı dediğiniz insan sokaklarda rastgele gezmez. Sığınmacı kamplarında olur. Bir Türkiye’deki sığınmacıların özellikle Suriyelilerin ayrıcalıklı statüsünü kaldıracağız. Yani siz bir Türk vatandaşı olarak hastaneye gittiğinizde para ödüyorsunuz, ilaç alırken para ödüyorsunuz, okula gittiğinizde para ödüyorsunuz. Her yerde para ödüyorsunuz. Suriyelilerde geçici sığınmacı statüsünde olanlar bunları ödemiyor. Bunu ortadan kaldıracağız.

“TÜRKİYE’DE HER SENE 11 MİLYAR DOLAR SIĞINMACILARA PARA HARCANIYOR”
-Her sığınmacı Türkiye’de eşit statüye gelecek. Bunların önemli bir kısmını zaten kaçak olduğu için geri göndereceğiz. Geri kalanların bir kısmını sığınmacı kamplarına geri göndereceğiz. Türkiye’de her sene 11 milyar dolar sığınmacılara para harcanıyor. Bunu geri dönüşlerine harcayacağız. Biz Stalin gibi Stalin’in Kırım Tatarlarına, Ahıska Türklerine yaptığı gibi bir gecede bunları vagonlara doldurup üstünü çivileyip böyle bir şey demiyoruz ki.

METROBÜSE BİNMESİ
-(Metrobüse bindiniz, vatandaşlarla sohbet ettiniz, nasıl tepkiyle karşılaştınız?) İnsanlarımızın kafasında o kadar çok dert var ki şunu fark ettim. Çok dalgın insanlar. Sizin yüzünüze bakamdan broşür sözünü duyunca ‘yok yok’ diyor. Kafayı kaldırınca ufak bir şok yaşıyor.’ Nasıl yani cumhurbaşkanı adayı broşür dağıtıyor?’ Çok iyi tepkiler aldık. İnsanlarla sohbetimizi ettik, geldik.

KILIÇDAROĞLU VE İNCE İLE NE GÖRÜŞTÜ?
– (Siz Muharrem Bey ile ve Kemal Bey ile bir görüşme gerçekleştirdiniz. Ne konuştunuz orada?) Herkes bunun ikinci tura dönük bir görüşme olduğunu düşünse de değil. Kemal Bey çok kibar bir insan. İkinci turda ne yaparız ne ederiz hiç kimse bu konulara girmedi. Seçim güvenliği konusunda iş birliği yapılması konusunda mutabıka vardık. Sayın İnce ile de aynı görüşmemiz oldu. Kemal Bey’in kendisinin seçim güvenliği konusunda çok endişeli görmedim. Ama ben aynı düşüncede değilim. Ben o kadar sakin değilim. Her sene 700 bin seçmen eklenmesi gerekirken 1 milyondan fazla yeni seçmen eklenmiş. Türkiye’de nüfus artış hızı belli.

“ÖYLE BİR PARAM YOK”
– (Togg’dan gurur duyuyor musunuz? Başvurdunuz mu almak için?) Öyle bir param yok, Togg alacak param yok. Ama milletin de karnı ‘Togg’ değil yani. Milletin karnı aç. Bütçeme uygun değil. Şu an öyle bir arabaya ihtiyacım yok. Laf olsun gösteriş olsun diye de araç alacak biri değilim. Lüks olsun diye bir tane daha alayım şurada dursun, böyle bir şeyim yok. 2014 model aracım var ben onu kullanıyorum. Ben cumhurbaşkanı adayı oldum diye kendime yeni bir araba almadım, ihtiyaç da duymadım. Ben lükse ve israfa karşı biriyim.

“TEHLİKELİ BULUYORUM”
– (Kılıçdaroğlu’nun ‘Ben aleviyim videosu) Bir takım dini görüşlerimizi ifade etmemiz doğru değildir. Bizim başkasının dini görüşüyle ilgilenme gibi bir durumumuz olamaz. Laiklik ilkesi ortadayken kaldırıp dini fikirlerimizi hele ki devleti yönetme iddiasıyla yola çıkanların kendilerinin etnik dini birtakım düşüncelerini ifade etmelerini ben doğru bulmuyorum. Ayrıca tehlikeli buluyorum.

“SEÇİM İKİNCİ TURA KALIYOR”
– (Adaylığınızın seçimin ikinci tura kalmasına yol açacağına inanıyor musunuz?) Seçim zaten ikinci tura kalıyor. Özgür Özel gibi siyasetin matematiğini çok kavrayamamış arkadaşlarımız bu eleştiriyi ve bu çağrıyı yapabilirler. Ama sayın Özgür Özel’e ben siyasetin matematiğini yeniden çalışmasını öneririm. Çünkü siyasette baksın kim nereden oy alıyor? Sinan Oğan Millet İttifakı’ndan oy almakla beraber Cumhur İttifakı’ndan da oy alıyor. Ben aday olmasam Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde bana oy verecek kitle gidip Kılıçdaroğlu’na mı oy verecek? Bunlar siyaseti nereden öğrendi merak ediyorum.

“YAVAŞ ADAY OLSAYDI OYLARI BÜTÜNLEŞTİREN POZİYONDA OLURDUM”
– Mansur Yavaş aday olsaydı Sinan Oğan oyları bölen değil bütünleştiren pozisyonda olurdu. Ama sayın Yavaş cumhurbaşkanı adayı değil. Bir Türk Milliyetçisi cumhurbaşkanı adayı değilse kadrolarının içinde bir tane iki tane Türk Milliyetçisi isim var diye hiç kimse ‘Demokrasinin yolu Diyarbakır’dan geçer’ diyen Kılıçdaroğlu’na oy vermez.

SİNAN OĞAN’IN OYU YÜZDE KAÇ?
– İttifakımızın yüzde 7’yi aşacağını ve meclise gireceğini anketler bize gösteriyor. Bizim oy oranımızın da yüzde 9’lar civarında olduğunu ben görüyorum. Ciddi bir tırmanış içerisindeyiz. Artık kamuoyu Sinan Oğan ve Türk Milliyetçilerinin gücünü ve gerçeğini fark etmiş durumdalar.

 – Gençlere teknoloji çeki vereceğim. Başlangıçta üniversiteyi kazanan her gence daha sonra bunu lise ve diğer genç kesime yönelik bunu genişleteceğiz. Yerli üretim yapan bir bilgisayar firmasıyla anlaşacağız.

Sizler için yazıyoruz
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.