Forbes’tan Bayraktar TB2 analizi!

Forbes’tan Bayraktar TB2 analizi!
A+
A-

Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinde Rus ordusuna büyük zayitat veren Bayraktar İHA ve SİHA’ları o günden beri dünyanın gündeminde. Cephe savaşına yeni bir boyut kazandıran İHA’lar, sık sık dünyanın en önemli ülkelerinin ürettiği benzer drone’lar ile karşılaştırılıyor.

FORBES BAYRAKTAR TB2’Yİ YAZDI

Türk İHA ve SİHA’larının bu başarısı sonrası pek çok ülke bu silahları satın almak için adeta sıraya girerken ABD basınından dikkat çeken bir analiz geldi.

Forbes tarafından yayınlanan analizde Türkiye – Mısır ilişkileri ele alındı. İki ülke arasındaki buzların yıllar sonra erimeye başladığını hatırlatan Forbes, Mısır’ın TB2 satın alabileceğini yazdı.

‘TÜRKLER YÜKSELİŞE GEÇTİ’

Analistler, restore edilmiş diplomatik ilişkilerin savunma anlaşmalarına yol açabileceği konusunda spekülasyon yaptılar, ancak bunun için ilişkilerin bir nebze daha iyileşmesi gerektiğini öne sürdüler.

Türkiye’nin İHA endüstrisini anlatan Forbes, Bayraktar TB2 ile birlikte Türkiye’nin bu sektörde yükselişe geçtiğini belirtti. Türkiye’nin Bayraktar TB2’yi Mısır’a satmasının önünde engel kalmadığını belirten Forbes konuyla ilgili şöyle dedi:

‘Türkiye ve Mısır yakınlaşması kapsamında bölgesel rakipler artık birbirini takip edecek. İlişkiler düzeldiğine göre Kahire, Bayraktar TB2 satın alabilir’

BAYRAKTAR TB2’NİN ÖZELLİKLERİ NELER?

Bayraktar TB2 Taktik Silahlı İnsansız Hava Aracı, keşif ve istihbarat görevleri için orta irtifa-uzun havada kalış süresi sınıfına giren (MALE) insansız hava aracıdır.

Üç yedekli aviyonik sistemleri ve sensör füzyon mimarisi ile tamamen otonom taksi, kalkış, iniş ve normal seyir kabiliyetine sahiptir.

Bayraktar TB2, Türk havacılık tarihinde havada kalma (27 Saat 3 Dakika) süresi ve irtifa (25 bin 30 feet) rekorunu kırmıştır.

Sizler için yazıyoruz
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.