Ukrayna’dan Rusya’ya Beşiktaş tehdidi!

Ukrayna’dan Rusya’ya Beşiktaş tehdidi!
A+
A-

Beşiktaş futbol takımıyla Vodafone’un 10 yıllık beraberliği bu sezon sonunda bitiyor. Siyah-beyazlıların stadyum sponsorluğunda Rus enerji şirketi Gazprom ile yaptığı anlaşmanın detayları ortaya çıktı. Beşiktaş’ın Gazprom’la 3+2 yıllık bir sözleşme imzayacağı öğrenilirken siyah-beyazlıların kasasına 3 yıl için yaklaşık 61 buçuk milyon euro girecek. Ayrıca anlaşmaya 2024/25 sezonunda forma sponsorluğunun da dahil edileceği belirtildi.



BEŞİKTAŞ, UEFA VE FIFA’YA SORDU

Rusya’nın dünya futbolundan men edilmesinden çekinilerek UEFA ve FIFA’ya yazı yazan Beşiktaş yönetimi, Gazprom’la anlaşılması durumunda neler olabileceğini öğrenmeye çalıştı. Ancak iki kurum da siyah-beyazlı kulübe tatmin edici bir cevap vermedi. 

UKRAYNA’DAN RUSYA’YA BEŞİKTAŞ TEHDİDİ

Fotospor Gazetesi’nde yer alan habere göre; Rusya ile savaş halinde olan Ukrayna’da Ticaret Bakanlığı yetkilileri, Beşiktaş ile Gazprom arasında anlaşma yapılması durumunda “Rusya’ya dolaylı para aktarma ve marka aklama davası” açma tehdidinde bulundu. Davayı en yüksek mahkemeye taşıma uyarısı verdi.

Beşiktaş’ın diğer iki sponsor adayı Hankook ve Air Astana ile görüşmeleri ise devam ediyor. Ancak bu iki firmanın teklif ettiği rakamlar Gazprom’un teklifi ile kıyas bile kabul edilemecyek seviyede.



ALMANLAR, SPONSORLUĞU HEMEN KESTİ

Rus enerji şirketi Gazprom ile Schalke 04 arasındaki 2007 yılında başlayan sponsorluk ilişkisi 2022 yılında son bulmuştu. Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik askeri saldırısının ardından 24 Şubat 2022’de formasındaki Gazprom göğüs reklamını kaldıran Schalke 04, dört gün sonra yaptığı açıklamada da “Yönetim Kurulu, kulüp denetleme kurulunun onayıyla, Schalke 04 ve Gazprom arasındaki ortaklığın anlaşma süresi sona ermeden bitirilmesine karar verdi” ifadelerine yer vermişti. 

Sizler için yazıyoruz
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.