AK Partili Türkeş’ten HÜDA PAR’a ‘Türk bayrağı’ tepkisi

AK Partili Türkeş’ten HÜDA PAR’a ‘Türk bayrağı’ tepkisi
A+
A-

Türkiye’nin kaderinin belirleneceği kritik seçimlere 19 gün kaldı. Cumhur İttifakı’na katılan ve “Hizbullah’ı terör örgütü olarak görmediği” açıklamalarıyla tartışma konusu olan HÜDA PAR’ın ‘Türk bayrağı değil Türkiye bayrağı olmalı’ çıkışına AK Parti Milletvekili Tuğrul Türkeş’ten tepki geldi.

Radyo Sputnik’e konuşan Türkeş, HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu’nun “Türk bayrağının ismi bana problemli geliyor. Neden Türkiye bayrağı değil de Türk bayrağı. Birileri ısrarla Kürt’e ‘bu senin bayrağın değil’ diyor. Niçin buna Türk bayrağı diyorsunuz? Tartışılması gereken zemin bu değil mi?” sözlerinin sorulması üzerine şu yanıtı verdi:

‘YAPSIN DA GÖRELİM’

“Onun o bayraktan rahatsız olma hakkı varsa benim de HÜDA PAR’dan ve onun genel başkanından rahatsız olma hakkım demokratik bir hak. Yani yapsın da görelim.”

‘AK PARTİ-MHP ORTAKLIĞININ MÜELLİFİ BENİM’

Türkeş, 2018’de AK Parti ve MHP arasında seçim ittifakı kurulması sürecini şöyle anlattı:

“Bu projenin müellifi benim. Tabiri caizse beni önce bir attılar fakat baktılar ki benim bir yerime bir şey olmadı, yaralanmadım, ‘Ha iyiymiş bak biz de atlayabiliriz’ dediler ve atladılar diye değerlendirebiliriz. Ama şaka bir tarafa bu işin proje müellifi benim. Türkiye 2015 seçiminin öncesinde AK Parti’nin zayıflamasıyla birlikte, uzun süre iktidarda olan bütün yapılarda bu olur, bunun güçlendirilmesi gerektiği tezini zaten savunuyordum. Bu seçim hükümetinde kısa dönemli bir görev teklifi de buna bir fırsat verdi. Ben önce bakanı kabul ettim sonra AK Parti’ye geçince tabanla teşkilatlarla uyum halinde çalıştım, bir yabancılık çekmedim. Genelde onu gözlemlediler ki ‘Bak oluyor’ dediler, arkamdan geldiler. İyi de ettiler. ‘Niye geldiler, geç geldiler’ demem. Gelinmiş olması ve bugün Türkiye’de merkez sağ diye tabir edebileceğimiz bir Cumhur İttifakı’nın oluşup iktidara talip olmasını ben memnuniyetle karşılıyorum.”

Sizler için yazıyoruz
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.