KKM’den hamle üstüne hamle

KKM’den hamle üstüne hamle
A+
A-

14 Mayıs’a sayılı günler kala döviz piyasasında hareketlilik yeniden başladı. Dövize talebin arttığı dönemde kur da yükselişe geçti. Ekonomi yönetimi de buna çare olarak yeni adımlar atmaya devam ediyor.

Bugünkü Resmi Gazete‘de yayımlanan cumhurbaşkanı kararına göre bu düzenlemelere eklenenlerden birisi de döviz varlıklarını Kur Korumalı Mevduat (KKM) ve katılım hesaplarına dönüştüren mükelleflere vergi istisnası oldu.

VERGİ MUAFİYETİ

Düzenlemeyle şirketlerin en az üç ay vadeli KKM’den elde edilen kazançları, kur farkı kazançları, faiz ve kar payı kazançlarının kurumlar vergisinden muaf tutulması sağlanıyor.

Resmi Gazetenin 25 Nisan günlü sayısında yayımlanan Cumhurbaşkanı kararıyla, Kurumlar Vergisi Kanunu Geçici 14. Maddesinde sağlanan; şirketlerin bilançolarındaki yabancı paraları kur korumalı mevduata (KKM) çevirmeleri halinde, elde ettikleri faiz ve kur farkını gelir ve kurumlar vergisinden istisna edebilmelerine imkan veren düzenlemenin süresi uzatıldı. Böylece, 31 MART 2023 tarihine kadar KKM’ye çevrilmiş yabancı paralardan elde edilen faiz ve kur farkı, gelir veya kurumlar vergisinden istisna olacak.

Sizler için yazıyoruz
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.