Sosyal medyaya gece yasağı!

Sosyal medyaya gece yasağı!
A+
A-

Sosyal medya platformlarının özel hayatı tehdit edip etmediği ya da çocuk ve gençleri olumsuz etkileyip etkilemediği uzun bir süredir tartışılırken, sosyal medya için ABD’de iki eyalet harekete geçti.

TRT Haber’in haberine göre; Utah ve Arkansas eyaletlerinde kabul edilen düzenlemelerle 18 yaşından küçüklerin sosyal medya kullanımına ciddi kısıtlamalar geldi.

Düzenleme, 18 yaşından küçüklerin, 22.30 – 06.30 saatleri arasında sosyal medyayı takiplerini sınırlıyor, algoritmik olarak onlara yönelik reklamları da engelliyor.

BAĞIMLILIĞI İLE İSTİSMARI ÖNLEMEK
18 yaşından küçükler, sosyal medyada hesap açmak için ebeveyn onayına ihtiyaç duyacak, ayrıca veliler çocukların hesaplarına istedikleri gibi erişebilecek.

Sosyal medya bağımlılığı, istismar ve reklam yönlendirmeleri gibi konularda reşit olmayanları korumayı amaçlayan düzenlemeler eleştirileri de beraberinde getirdi.

Amerikalı bir dijital düşünce grubu, düzenlemelerin kullanıcı verilerini daha az güvenli hale getireceğini ve gizliliği ihlal edeceğini öne sürdü.

Uzmanlar, ülke genelinde sosyal medya kullanımıyla ilgili yasal düzenlemeler getirilmemesi halinde Utah ile Arkansas’ı diğer eyaletlerin de izleyebileceğini belirtiyor.

Sizler için yazıyoruz
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.