İstanbulspor’da Fatih ‘Sultan’ Tekke mucizesi!

İstanbulspor’da Fatih ‘Sultan’ Tekke mucizesi!
A+
A-

Spor Toto Süper Lig’de kümede kalma mücadelesi veren İstanbulspor’da teknik direktör Fatih Tekke, göreve geldiği günden bu yana aldığı başarılı sonuçlarla dikkatleri üzerine çekti. 45 yaşındaki teknik adam, sezon başında küme düşmesine gözüyle bakılan İstanbulspor’u, kümede kalma mücadelesinde en ciddi takım haline getirdi.

2014-15 sezonunda Kayseri Erciyesspor’da görev almasının ardından bir daha Süper Lig’de takım çalıştıramayan Fatih Tekke, 25 Ekim’de İstanbulspor’un başına geçti. Mütevazi kadrosuyla sezon başında küme düşmesine kesin gözüyle bakılan İstanbul temsilcisi, başarılı teknik adamın takımın başına geçmesiyle hem oynanan oyun hem de alınan sonuçlarla ivme yakaladı.

ERMAN TOROĞLU: YILIN LİDER TEKNİK DİREKTÖRÜ FATİH TEKKE’DİR

A Spor yorumcusu eski hakem Erman Toroğlu, 3-3 sona eren Fenerbahçe- İstanbulspor karşıaşması sonrasında Tekke’nin İstanbulspor’da gösterdiği başarı nedeniyle ‘yılın teknik adamı’ olduğunu vurgulayarak “İddia ediyorum. Bence bu senenin lider teknik direktörü Fatih Tekke. Bu kadroyla bunları yapıyorsa… Göze hoş gelen bir top oynuyor. Helal olsun. Bu sene İstanbulspor’u kümede tutarsa altın adam Fatih Tekke’dir” dedi.

FATİH TEKKE’DEN DİKKAT ÇEKEN BAŞARI

Genç teknik adam, görev aldığı ilk karşılaşmada kendi evinde Fenerbahçe’ye 2-5 mağlup olurken sonraki üç karşılaşmada da puanla tanışamadı. Sarı-siyahlı ekip, Süper Lig’in ilk devresini 15 puanla 18. sırada tamamlarken söz konusu karşılaşmalarda yalnızca 4 galibiyet alabildi.

Süper Lig’in ilk yarısı boyunca rakip fileleri yalnızca 18 kez havalandıran İstanbulspor, ligin ilk yarısını 16. sırada tamamlayan Hatayspor’un ardından (15 gol) en az gol atan takım konumunda bulunuyordu. İstanbul ekibi ayrıca kalesinde gördüğü 36 gol ile ligin en çok gol yiyen takımıydı.

Süper Lig’in ilk devresine ait puan durumu

whatsapp-image-2023-04-27-at-14-44-34.jpeg

Devre arasında Lokilo ve Eze gibi takviyelerle kadrosunu güçlendiren İstanbulspor, Süper Lig’in ikinci yarısında 11 karşılaşmaya çıkarken bu karşılaşmalarda 4 galibiyet 2 beraberlik ve 5 mağlubiyet ile 14 puan elde etti. İstanbul ekibi, Süper Lig’in ikinci yarısındaki 11 karşılaşmada 18 gol bulurken kalesinde de ise 22 gol gördü.

Süper Lig’in ikinci devresine ait puan durumu

whatsapp-image-2023-04-27-at-14-46-31.jpeg

Fatih Tekke göreve gelmeden önce 10 karşılaşmada 2 galibiyet 2 beraberlik ve 6 mağlubiyet ile yalnızca 8 puan toplayarak 18. sırada yer alan İstanbulspor, 45 yaşındaki teknik adamın göreve geldiği günden bu yana 6 galibiyet 3 beraberlik ile 21 puan topladı.

Fatih Tekke göreve geldiği günden bu yana Süper Lig’deki puan durumu

whatsapp-image-2023-04-27-at-14-46-55.jpeg

35 PUANI GARANTİLEDİ

Hatayspor ve Gaziantep FK karşılaşmalarında hükmen galip sayılacak olan sarı-siyahlı ekip, 35 puana ulaşmayı şimdiden garantiledi. İstanbulspor geriye kalan 5 maçının 4’ünü de iç sahada, Esenyurt Necmi Kadıoğlu Stadyumu’nda oynayacak. Süper Lig’de kümede kalma barajı 40 olarak düşünüldüğü zaman sarı- siyahlı ekibin kümede kalması için yalnızca 5 puan yeterli olacak.

Süper Lig’de mevcut puan durumu

whatsapp-image-2023-04-27-at-15-05-56.jpeg

Sizler için yazıyoruz
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.