Yabancı ajanslar adım adım takip etti

Yabancı ajanslar adım adım takip etti
A+
A-

Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi kapsamında yurt dışı seçmen kütüğüne kayıtlı seçmenlerin oy verme işlemleri başladı. Yabancı ajanslar sandıklara olan yoğun ilgiyi dakika dakika taklip etti.

Seçim noktalarının yoğunluğunu haberleştiren Associated Press ajansı seçmenlere mikrofon uzattı:

“ERDOĞAN’IN YENİDEN DÜNYAYI FETHETMESİNİ BEKLİYORUZ”

Berlin’den Fatma isimli Türk vatandaşı, mevcut cumhurbaşkanını desteklediğini söyledi.

“Erdoğan güçlüdür. Biz onun arkasındayız” dedi.

Erdoğan’a tam desteğini ifade eden 39 yaşındaki Özlem Dinç de Paris’te onun sözlerini yineledi. “Yeniden iktidara gelmesini ve tüm dünyayı fethetmesini yürekten diliyoruz” ifadelerini kullandı.

Agence France-Presse (AFP) ise, KKTC’nin başkenti Lefkoşa’daki seçmenlere objektifini çevirdi.

9 MAYIS’TA SONA ERECEK

Yurt dışı temsilciliklerde oy verme işlemi 9 Mayıs’ta sona erecek. Kullanılan oylar yüksek güvenlik altında, diplomatik kuryelerle Türkiye’ye getirilecek.

Yurt dışı oyları, Türkiye’de 14 Mayıs Pazar günü saat 17.00’de oy verme işleminin tamamlanmasının ardından diğer sandıklarla birlikte açılacak. Oyların sayım ve dökümleri Yurt Dışı İlçe Seçim Kurulu Başkanlığının nezaretinde yapılacak.

Cumhurbaşkanı seçiminde, yurt dışında ve gümrük kapılarında kullanılan oylar, adayların genel oylarına doğrudan yansıyor. Bu oylar, adayların Türkiye’de aldığı toplam oylara ekleniyor. Milletvekili seçiminde ise Türkiye’deki illerin seçmen sayısı ile partilerin aldıkları oy oranlarına göre, il seçim çevrelerinde orantılı biçimde dağıtılıyor.

Sizler için yazıyoruz
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.