Erdoğan’dan Kılıçdaroğlu’na sert sözler!

Erdoğan’dan Kılıçdaroğlu’na sert sözler!
A+
A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara’da Memur-Sen Genel Kurulu’nda konuştu. Erdoğan emekliler ve asgari ücret alan memurlar için düzenlemeler yürütüldüğünü ve kısa sürede vatandaşla paylaşılacağını belirtti. Erdoğan, ayrıca Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nu vaatleri üzerinden yine eleştirdi. Erdoğan, Kılıçdaroğlu’nun ‘300 milyar dolar getireceğim’ sözlerine ilişkin, “Bugünlerde 300 milyar getireceğim diyenler. IMF komserliğinin çantacılığını yapıyordu” dedi.

Erdoğan’ın konuşmasının satırbaşları şöyle:

“Memur Sen’e teşekkür ediyorum. Bu geleneğin daha da güçlendirilerek gelecek nesillere taşınması önemlidir. Rabbim hepimize Akif İnan gibi hayat yaşamayı nasip etsin.

Sivil toplum kuruluşlarımızın nasıl bir boşluğu doldurduğuna 6 Şubat’ta bir kez daha şahit olduk. Memur Sen seferberlik ruhu ile hareket etti. Arama kurtarma ekibi gece gündüz çalışarak pek çok insanımızı enkazdan canlı çıkardı. Her alanda Memur Sen’li kardeşlerimiz depremzedelerimizin yanında oldu. Kimileri de şov yapmanın peşinde koştu. Canımız yanarken devleti özellikle suçladılar, yıkıntılar başında bol bol poz verdiler. İşleri bitince orayı terk ettiler.

‘KILIÇDAROĞLU O DÖNEM IMF KOMİSRENİN ÇANTACILIĞINI YAPIYORDU’

Marmara depremi sonrasında yaşadıklarımızı hatırlayın. Kimdi onlar, şu anki CHP. Ne yaptı onlar? Ortada yönetim diye bir şey yoktu. Ülke sadece can kayıplarında ezilmedi, ekonomik olarak da dar boğaza girdi, emekli memur maaşları dışarıdan gelen paralarla ödendi.

Bugünlerde 300 milyar getireceğim diyenler. IMF komserliğinin çantacılığını yapıyordu. Bay bay Kemal neden memurların maaşını o zaman vermedin?

Merkez Bankası’nın 27,5 milyar dolar döviz rezervi vardı. Şu anda 122 milyar dolar döviz rezervimiz var.

‘BAY BAY KEMAL YALAN SANATINI İYİ BİLİYOR’

Davos’tayız Bebecan benim bakanım. Kendisine dedim ki Türkiye’den alacaklarınızı alıyor musunuz? Başbakanı benim dedim alacağınızı alacaksınız ama Türkiye’yi yönetemezsiniz. O zaman 23 milyar borcumuz var. Seneler geçti biz IMF ile borcumuzu bitirdik ve ilişiğimizi kestik. Bu arada bay bay Kemal ve sözcüsü ve İP’in de bir üyesi var. IMF ile otelde gizli görüşmüşler. Esrar eroin kaçakçılarından para alacak herhalde bu başka türlü gelmez çünkü.

Bunlarda yalan bol. Eğer yalan sanatına başvurmak isteyen varsa bay bay Kemal’e başvursunlar bu işi çok iyi bilir.

Bugüne kadar asrın felaketinde 30 milyar ödeme yaptık. Kalıcı konut inşası için kolları sıvadık. Bayramdan itibaren de konut teslimi yapmaya başladık. Hiçbir vatandaşımız yeni yuvasına kavuşacağından asla şüphe duymasın.

Bu güven ilişkisini kalıcı hale getirmeye devam edeceğiz. Birbirinden önemli projeleri yapmaya devam ettik. İlk ay konutlardaki tüm doğalgaz faturalarını ücretsiz yaptık.

İşçilerimizden iş dünyasına hiç kimseyi mağdur etmeden projeleri tek tek hayata geçiriyoruz. EYT de 2 milyon küsür insanımızın sorunu çözdük. Bayram ikramiyesiyle emeklilerimize çifte bayram yaşattık.

‘EMEKLİLER İÇİN GÜZEL HABERLERİ PAYLAŞACAĞIZ’

Kılıçdaroğlu, asgari ücretten vergiyi kaldırmaktan bahsediyor. Uyan da balığa gidelim. Biz, asgari ücreti vergi dışı bırakalı neredeyse 1,5 sene oldu.

7 bin 500 lira üzerinde maaş alan emeklilerimiz için de güzel haberi yürüttüğümüz çalışmaları bitirdikten sonra milletimizle paylaşacağız. Temmuzda enflasyon farkı yanında, refah payı artışını da dikkate alan bir düzenleme yapacağız. Memurlarımızı enflasyona ezdirmeme sözümüzü yine tutacağız.

Deprem sonrası özellikle büyükşehirlerde aniden artan kira fiyatlarıyla ilgili olarak gerekli çalışmaları yapıyoruz.

Bu ülke artık bunları yutmayacak. Hangi kurumda çalışırsa çalışsın. Bunların hiçbiri bizim derdimiz değil. Rabbim ne diyor biz sizi kabilelere ayırdık birleşin anlaşın diye. Mesela bu sen Alevi olmuşsun olmamışsın bize ne.

‘İSTANBUL, İZMİR, ANKARA PİSLİK İÇİNDEYKEN BUNLAR TATİLDE’

Diyor ki kimseyi işinden etmedik. 4 yıldır işlerinden edinen vatandaşların hakkını hukukunu neyle izah edeceksin. 4 senedir gördük sizi her tarafı pislik götürüyor. İstanbul İzmir Ankara öyle. Bir yağmur yağınca ortalık pislik oluyor. Bunlar nerdeler o zaman tatildeler.

Elma şekeri dağıtır gibi önüne gelene cumhurbaşkanı yardımcılığı veriyor. Hale bak. Ne Kılıçdaroğlu ve ortakları gibi devletimizi FETÖ’cülere ve bölücülere teslim edeceğiz, ne de sırf siyasi görüşü sebebiyle birilerini dışlayacağız.

‘GEZİ’DEKİ TERBİYESİZLİKLERİ UNUTMAYACAĞIZ’

LGBT yi savunuyor bunlar. Ana muhlefetten tut hepsi. Aile kurumunu bir kenara koyan anlayışa benim milletim gereken dersi verecek. Daha kendi aralarında anlaşamayanların ülke sorunlarını çözmesini beklemiyoruz. 14 Mayıs’ta sandığa giderken darağacına gönderilenleri unutmayacağız. Gezi olaylarındaki vandallıkları terbiyesizlikleri unutmayacağız. Diyarbakır’da Selo denen edepsizin Kürt kardeşlerimizin öldürülmesine neden olan o attığı adımı unutmayacağız.

Milletime inanıyorum o teröristlerin çıkmasına izin vermeyecek.

Daha önce meydanlarda verdikleri sözü tutmayanların dağıttıkları vaatleri üzerine beton dökeceğini biliyoruz. Sizlerden 14 Mayıs’ta karşımızdaki koalisyon masasını, bunlara emir verenlerle birlikte sandığa gömmenizi bekliyorum. Bunların bayrak, millet, devlet, Ezan diye bir derdi yok. Bu söylediklerim için derdi olanlar burada”

Sizler için yazıyoruz
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.