Kılıçdaroğlu: Esnaf Bakanlığı açacağız

Kılıçdaroğlu: Esnaf Bakanlığı açacağız
A+
A-

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu Millet Buluşması programlarına kaldığı yerden devam ediyor. 13 günün kaldığı genel seçimler öncesinde Kılıçdaroğlu, madenin başkenti Zonguldak’ta vatandaşlarla buluştu. Kılıçdaroğlu, iktidara geldiklerinde 5 bin işçi alınacağını söylerken aynı zamanda şehri ter etmeye başlayan esnafın da boş kalmayacağını ifade etti.

Kılıçdaroğlu, göreve geldikleri takdirde ‘Esnaf Bakanlığı’ kuracaklarını ifade ederken Ramazan ve Kurban Bayramlarında emekli vatandaşların hesaplarına 15 bin TL yatacağını söylerken, Sinan Ateş ve Gaffar Okan cinayetlerini de yakından takip edeceklerini ifade etti.

Kılıçdaroğlu’nun cümlelerinin satırbaşları şu şekilde:

“Zonguldak’a geldiğimde içimde hep bir burukluk hissederim. Madenciler için hep öyküler, romanlar yazıldı. Ama emeğin dediğimiz bir kentin yürüyüşünü asla unutmadım. Ankara’ya da yürüyüşünü asla unutmadım. Madeni nereden alıyorlar? Ta Güney Amerika’da, Güney Afrika’dan getiriyorlar kömürü. Dünyanın parasını ödüyorlar. Şu dağların altında kara elmas var, çalışmak isteyen binlerce kişi var. Cumhurbaşkanı olduğum 5 bin işçi alacağım.

Söz verdiler, yapmadılar. Geldiler dediler ki, “2 bin kişi alacağız.” Hiç endişe etmeyin. Sizin hakkınızı, hukukunuzu her ortamda savunacağım. Batan kim? Esnaf. Esnaf da terk etti Zonguldak’ı. Esnaf kardeşim de unutmasın. 5 bin işçi alındığında esnaf da boş kalmayacak. Esnaf Bakanlığı kuracağım.

‘100 BİN ÖĞRETMEN ATAYACAĞIZ’

Türkiye’nin bir değişime ihtiyacı var, huzura ihtiyacı var, birlikte çalışmaya ihtiyacı var. Birlikte yaşamaya ihtiyacımız var. Köyler boşaldı. Köylerde kimse kalmıyor. Söz verdi. Hiç endişe etmeyin. Bütün köy okullarını yeniden açacağız ve 100 bin öğretmen ataması yapacağız.

Rahmetli Ecevit diyordu; Ne ezen ne ezilen. İnsanca, hakça bir düzen. Sözüm söz. Emekli kardeşim, asgari ücret kadar Ramazan ve Kurban Bayramı’nda bankada 15 bin liralık ikramiyesini görecek. 27 buçuk yılımı devlete harcadım. Paranın nereye harcanacağını iyi bilirim. Emekliye yılda bir ya da iki ikramiye vermenin hiç sakıncası yok.

‘418 MİLYAR DOLARI GERİ GETİRECEĞİM’

418 milyar doları dışarı götürenler size de sözüm söz, o parayı geri getireceğim. Sizlerin oylarıyla en geç iki yıl içinde bütün Suriyeli kişileri ülkelerine göndereceğim. Yabancılardan medet umanlar onlar. Ben bu milletin vicdanına ve ahlakına güveniyorum. 22 yıldır yeter artık. Memleketi ne hale getirdiler. Bir kuru soğana muhtaç hale gelir miyiz? Mutfaklarda yangın var.

Çocuk beslenme çantası olmadan suyunu, sütünü içecek, tok karınla eve gidecek. O 418 milyar dolarla bunları yapacağız. Yapacağız, yapacağız daha güzelini ve daha iyisini yapacağız.

Beşli Çete ne diyor; ‘Bu Kılıçdaroğlu’nu nasıl göndeririz?’ Sen Beşli Çete için çalışırsın, biz halk için çalışırız. Kuzey Irak’ta askerlerin kafasına çuval geçirirken bunlar ne yaptı?

SİNAN ATEŞ VE GAFFAR OKAN CİNAYETLERİ

Sinan Ateş cinayetini gayet iyi takip ediyor bu kardeşleriniz. Aynı şekilde Gaffar Okan içinde…

Bir Suriye teskeresi var. Kılıçdaroğlu buna neden hayır dedi? Ben kendi ülkemde hiçbir zaman bir yabansı asker postalı istemiyorum. Bahçeli’ye, Erdoğan’a sordum; Hangi yabancı askerleri getireceksiniz? Sen kalkıyorsun, “Terörle mücadelede yabancı askerleri getireceğim” diyorsun. Bay Kemal buna, “Evet” der mi?

85 milyonu barıştıracağım. Kavgadan, ayrıştırmadan bıktık. Niye kavga ediyoruz? Dünyanın en güzel ülkesinde huzur ve barış içinde yaşayacağız.”

Sizler için yazıyoruz
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.