Binali Yıldırım’dan Kızılay açıklaması

Binali Yıldırım’dan Kızılay açıklaması
A+
A-

AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, Habertürk TV’de Mehmet Akif Ersoy’un sorularını yanıtladı. Kızılay’ın AHBAP Derneği’ne çadır satması hakkında konuşan Yıldırım, “Akıl sahibi bir insanın kabul edeceği bir şey değil, elindeki çadırları parayla başkasına vermek. Benim kanaatim, kurumu daha fazla yıpratmadan kenara çekilmesi uygun olur” ifadelerini kullandı. Ersoy ise “İlk defa Cumhur İttifakı’ndan bu kadar net bir açıklama geldi” dedi.

“AKIL SAHİBİ BİR İNSANIN KABUL EDECEĞİ BİR ŞEY DEĞİL”

Ersoy, Yıldırım’a “Kızılay Başkanı’nın orada oturması AK Parti olarak sizi yoruyor mu?” diye sordu. Binali Yıldırım ise “Kızılay ile ilgili kafam çok berrak. Kurumun 150 yıllık geçmişi var. Zaman zaman Kızılay kötü duruma düştü, bizden önce de çok yıprandı kurum. Ama biz geldik imkanlarını çok arttırdık saygınlık kazandırdık. Akıl sahibi bir insanın kabul edeceği bir şey değil, elindeki çadırları parayla başkasına vermek. Kendi ihtiyacı varken ticaret yapmak yoluna gitmek, akıl izana uyacak bir iş değil. Bu şartlar altında başkanın bırakması gerektiğini bakanlardan yetkililerden hep söyleyenler oldu. Benim kanaatim de kurumu daha fazla yıpratmadan kenara çekilmesi uygun olur” ifadelerini kullandı.

Yıldırım’ın sözlerinin ardından ise Mehmet Akif Ersoy, “İlk defa Cumhur İttifakı’ndan bu kadar net bir açıklama geldi” dedi.

“DİĞER SEÇİMLERE GÖRE SEÇMEN BİRAZ DAHA SAKİN”

Seçimlerle ilgili de konuşan Yıldırım “Her gün sahadayım. Saha iyi. Ama şu var vatandaş diğer seçimlere göre biraz daha sakin. Aslında siyasetin fazla çeşitliliği yok, ittifaklar var bu ittifaklara göre de seçmen kendini konumlandırmış vaziyette. Seçmen büyük oranda kararını verdi. Bundan sonraki her çalışma kararsızların güvenini kazanacak bir amaç güder. Seçimi ilk turda seçimi alırız.” açıklamasını yaptı.

Sizler için yazıyoruz
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.