Bekir Ağırdır’dan 2’nci tur için dikkat çeken iddia

Bekir Ağırdır’dan 2’nci tur için dikkat çeken iddia
A+
A-

Ünlü araştırmacı Bekir Ağırdır, 14 Mayıs’ta gerçekleştirilecek seçimlere ilişkin seçimlerin 2. tura kalma ihtimalinin daha yüksek olduğunu belirterek ikinci turda ipi göğüsleyecek adayı da “oyları yüzde 52-53’e ulaşabilir” diyerek duyurdu.


Araştırmacı Bekir Ağırdır, 14 Mayıs’ta yapılacak seçimlere ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Gazete Oksijen’e konuşan Ağırdır, Kılıçdaroğlu’nun ikinci turda yüzde 52-53 civarında oy alabileceğini, Meclis çoğunluğu için de muhalefetin avantajlı olduğunu söyledi.

İlk turdaki yarışın başa baş olduğunu belirten ve ‘burun farkıyla Kılıçdaroğlu önde’ diyen Bekir Ağırdır, henüz kararını vermeyen seçmenlerin büyük kısmının muhalefete oy verme eğiliminde olduğunu söyledi:

“Aslında seçmenin yüzde 80’inin oy tercihi artık belli. Kalan yüzde 20’nin ne kadarının sandığa gidip gitmeyeceği önemli. Gittikleri zaman da her 10 kişiden yedisinin muhalefete ya da Kemal Bey’e, üçünün Tayyip Bey’e oy vermeye daha yatkın olduğunu söylemek mümkün.”

“2. TURDA KEMAL BEY YÜZDE 52-53 OYA ULAŞACAK”

Seçimlerin 2. tura kalması halinde pek çok kişinin ‘son şans’ olarak bakacağını vurgulayan Ağırdır, Kılıçdaroğlu’nun yüzde 52-53’e ulaşmasının muhtemel olduğunu dile getirdi:

“Şimdiki araştırmalardan gözlediğimize göre, çok muhtemel ki yüzde 52-53 gibi bir oya ulaşacak Kemal Kılıçdaroğlu. Ama hala bunu etkileyecek başka bir unsur daha var: İktidarın yapabilecekleri. Kas gücüyle yani yargıyla, güvenlik güçleriyle vs. bu 15 günde neler olabileceğini kestiremiyoruz. İkinci turda gençlerin tepkisi baskın gelebilir. İlk defa oy kullanacak gençler ideolojik bir yerden pozisyon almıyorlar.”

“BUGÜNÜN MUHALİFLERİ MECLİS’TE ÇOĞUNLUK OLACAK”

Cumhur İttifakı’nın Millet İttifakı’ndan az farklı önde olduğunu, Emek ve Özgürlük ittifakının ise yüzde 12-13 bandında oy aldığını vurgulayan Ağırdır, seçimlerin ardından Meclis çoğunluğunu muhalefetin kazanmasını beklediğini söyledi:

“Millet İttifakı’ndaki partilerin toplamı, AK Parti + MHP’den biraz daha geride… Cumhur İttifakı’nın milletvekili sayısı 300’ü geçemeyecek. Yani Tayyip Erdoğan seçilse bile arkasında bir Meclis desteği olmayacak. Millet ile Emek ve Özgürlük ittifaklarının milletvekili sayısı, AK Parti artı MHP milletvekili sayısından fazla olacak. Anayasayı değiştirebilmek için gerekli 360’a henüz ulaşamıyorlar görünüyor. Ama bugünün muhalif milletvekilleri Meclis’te çoğunluk olacak.”

Sizler için yazıyoruz
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.