Wagner patronu Rus askeri liderine küfür etti

Wagner patronu Rus askeri liderine küfür etti
A+
A-


Ukrayna savaşında bataklığa saplanan Rusya, Kiev’in karşı taarruz geçtiği bu günlerde cephede büyük kayıplar veriyor. Bu kayıpların en büyüğü de Rusya’nın Ukrayna ile savaşında ön saflarda katliamlar yapan Wagner şirketinin paralı askerleri arasında yaşanıyor. Bahmut’ta büyük kayıplar veren Wagner Şirketin Patronu Yevgeniy Prigojin, yüzlerce adamının cesetlerinin olduğu bir alanı göstererek, adamlarının Rus askeri yetkililerin kendilerine mühimmat vermediği için öldüklerini söyledi.

Rus paralı özel güvenlik şirketi Wagner’in yöneticisi Yevgeniy Prigojin, Rusya-Ukrayna savaşında öldürülen ve kendi savaşçıları olduğunu iddia ettiği düzinelerce kişinin cesetlerinin önünde bir video yayınladı. Prigojin, çektiği videoda, Rus askeri liderlere küfür dolu bir meydan okumada bulundu.

‘MOSKOVA MÜHİMMATIN YÜZDE 70’İNİ VERMİYOR’

Rus paralı özel güvenlik şirketi Wagner’in yöneticisi Yevgeniy Prigojin, Telegram’dan paylaştığı bir videoda Rus askeri liderliğini küfür dolu sözlerle kınadı. Videoda “İhtiyacımız olan mühimmatın yüzde 70’inden yoksunuz” ifadesinde bulunan Prigojin, Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu ve Rusya Genelkurmay Başkanı General Valeri Gerasimov’a seslendi.

Prigojin, videoda arkasındaki cesetleri göstererek “Kanları hala taze. Onlar, buraya gönüllü olarak geldiler ve siz lüks ofislerinizde şişman kediler gibi oturabilesiniz diye ölüyorlar” dedi.

‘WAGNER SON BULACAK TARİH OLACAĞIZ’

Prigojin “Halihazırdaki durum Wagner’in sonunu getiriyor. Wagner şirketinin varlığı kısa bir süre sonra son bulacak. Biz tarih olacağız” dedi.

Çatışmalarda günde 80 bin merminin gerekli olduğunu, ancak kendilerinin 4 bin tane istediğini belirten Prigojin, “9 Mayıs’tan önce Bahmut’u ele geçirecektik. Bunu gören askeri bürokratlar (mühimmat) sevkiyatını durdurdu (…) Bu nedenle 10 Mayıs 2023’ten itibaren Bakhmut’tan çekileceğiz” dedi.

Ukrayna ordusunun sürekli Bahmut’a yeni asker gönderdiğini söyleyen Prigojin, artık kendilerine mühimmat verilmediğini öne sürdü. Ukrayna askerlerini yenmek için belirli sayıda mühimmata ihtiyaç olduğunun altını çizen Prigojin, mühimmatın yetersiz olması halinde bugünkü kaybettikleri savaşçıların 5 katını kaybedeceklerini ifade etti.

‘ŞİMDİ BENİ DİNLEYİN, BU … ÇOCUKLARI VE BABALARI’

Wagner Başkanı Pirigojin, Rusya savunma Bakanı Şoyguya ve Rus genelkurmay başkanı Gerasimova küfür ederek “Şimdi beni dinleyin. Bu … çocukları ve babaları. Kırmızı ağaçlı ofislerinizde bunu dikkate alın” ifadesini kullandı.

Sizler için yazıyoruz
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.