Bedava Doğalgazla İlgili İGDAŞ’tan Uyarı!

Bedava Doğalgazla İlgili İGDAŞ’tan Uyarı!
A+
A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamaları sonrasında evlerde kullanılan doğalgazın ücretsiz olup olmadığı gündeme gelmişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Filyos Gaz İşleme Tesisi Karadeniz Doğalgazı’nın Devreye Alma Töreni’nde yaptığı açıklamalar sonrasında doğalgaz indirimi kararı Resmi Gazete’de 6 Mayıs itibarıyla yayımlandı.

Resmi Gazete’de yer alan kararla konut, ibadethane ve cemevi abonelerinin 24 Nisan 2023 tarihinden 31/05/2023 tarihine kadar olan faturalarının tamamı ve 01 Mayıs 2024 tarihine kadar gelecek olan sonraki faturalarının 25 santimetre küpe kadar olan doğalgaz faturaları Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın bütçesi tarafından karşılanacak.

19 Nisan’da kesilen faturadan sonra, ücretsiz fatura dönemi 19 Mayıs olacak.

Aylık 25 metreküpe denk gelen mutfak ve sıcak su için doğalgazın bedeli 1 yıl boyunca faturalardan düşülecek.

Erdoğan ne demişti?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, vatandaşların evlerindeki mutfaklarında ve sıcak su tüketiminde kullandıkları doğal gazı bir yıl süreyle ücretsiz vereceklerini belirterek, “Aylık ortalama 25 metreküpe denk gelen mutfak ve sıcak su tüketimi için gereken doğal gazın bedeli bir yıl boyunca faturalardan düşürülecektir.” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Zonguldak Filyos Türkiye Petrolleri Limanı’ndaki Karadeniz Doğal Gazı Devreye Alma Töreni’nde yaptığı konuşmada, geçen sene salgın ve küresel kriz sebebiyle artan enerji fiyatlarının olumsuz etkilerini hafifletmek için doğal gazda yüzde 75 indirim uyguladıklarını söyledi.

Milletin ödemesi gereken her 100 liralık doğal gaz faturasının 75 lirasını devlet olarak üstlendiklerini kaydeden Erdoğan, “Yine hatırlarsanız Karadeniz gazının ilk keşfi yapıldığında milletimize müjdeler olsun demiştik.” ifadelerini kullandı.

Erdoğan, Türkiye’nin imkanlarını milletin her bir ferdinin hayatına yansıyacak şekilde kullanma sözlerini de burada unutmadıklarını dile getirerek, şöyle devam etti:

“İşte bugün bu sözümüzün gereğini yerine getiriyoruz. Şimdi sizlerle ülkemizin her bir hanesindeki doğal gaz faturasını düşürecek 2 müjdeyi paylaşmak istiyorum. Birinci müjdemizi açıklıyorum: Vatandaşlarımızın evlerindeki mutfaklarında ve sıcak su tüketiminde kullandıkları doğal gazı bir yıl süreyle ücretsiz veriyoruz. Aylık ortalama 25 metreküpe denk gelen mutfak ve sıcak su tüketimi için gereken doğal gazın bedeli bir yıl boyunca faturalardan düşürülecektir. Bu aynı zamanda önümüzün yaz olduğunu dikkate alırsak pek çok hanenin neredeyse hiç doğal gaz faturası ödemeyeceği anlamına geliyor. Özellikle emeklisinden öğrencisine tüm dar gelirli vatandaşlarımızın bütçesine ücretsiz doğal gaz kullanımının önemli bir katkı yapacağına inanıyorum. İnşallah seçimlerden sonraki dönemde bunun benim vatandaşıma yansıması çok daha farklı, çok daha olumlu bir şekilde tecelli edecektir.”

“Doğal gaz tüketiminin tamamını bir ay süreyle ücretsiz yapıyoruz”

“Aylık mutfak ve sıcak su tüketimini karşılayacak bedava doğal gazınız hayırlı olsun” diyen Erdoğan, “Şimdi de Karadeniz gazının sevincini, mutluluğunu, coşkusunu 85 milyon doya doya yaşayabilelim diye ikinci müjdemizi açıklıyorum. Bir ay boyunca Türkiye’nin tamamındaki konutların doğal gaz tüketiminden ücret almayacağız. Yani mutfağın ve sıcak suyun yanı sıra ısınma dahil doğal gaz tüketiminin tamamını bir ay süreyle ücretsiz yapıyoruz. Bu müjdemizin de milletimize hayırlı olmasını diliyorum. Allah’ın izniyle halen sürmekte olan ve yeni başlatacağımız çalışmalarla milletimizin karşısına daha pek çok müjdeyle çıkacağız.”

Dogalgaz fiyatları 1 haftada yüzde 28 arttı. Kuzey Akım boru hattı sevkıyatının askıya alınacağının açıklanması etkili oldu.Dogalgaz fiyatları 1 haftada yüzde 28 arttı. Kuzey Akım boru hattı sevkıyatının askıya alınacağının açıklanması etkili oldu.Ekonomi

İGDAŞ’tan açıklama

İşte doğalgazla faturalarıyla ilgili İGDAŞ’tan İstanbul halkına uyarı geldi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraki İstanbul Gaz Dağıtım A.Ş. (İGDAŞ), abonelerine ücretsiz doğalgaz için uyarı mesajı gönderdi. Mesajda, “Değerli abonemiz, 31 Mayıs 2023 tarihine kadar oluşturulacak ilk faturanız devletimiz tarafından karşılanacaktır. Bu kapsamda 5 Mayıs 2023 tarihi itibari ile fatura oluşturma işlemleri başladığından sayacınızın ulaşılabilir olması önem arz etmektedir” denildi.

Sizler için yazıyoruz
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.