Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan İstanbul’da gövde gösterisi!

AK Parti’nin Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi’nde düzenlenen Büyük İstanbul Mitingi’nde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ‘Resmi rakam geldi, 1 milyon 700 bin kişi katılım var. Sandığa gümbür gümbür gidiyoruz. İstanbul ‘Evet’ derse bu iş biter. İstanbul ‘Birilerini emekli edeceğiz.’ derse, bu iş biter.’ dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan İstanbul’da gövde gösterisi!
A+
A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti’nin Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi’nde düzenlenen Büyük İstanbul Mitingi’nde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasından satırbaşları şöyle:

Biz İstanbul’u candan, yürekten seviyoruz. Buradan Cumhurbaşkanlığına yürüdük ama bu yürüyüşü sizinle birlikte yaptık. Tekrar sizinle bu yollarda yürüyoruz.

ALANDA 1 MİLYON 700 BİN KATILIM VAR

Bugün İstanbul 14 Mayıs’ta birilerini emekliye sevk edecek. Resmi rakamlar elime ulaştı. Alanda 1 milyon 700 bin katılım var. İstanbul yapar mı? İstanbul sandıkları patlatır mı? Bu şehrin her bir insanını ayrı ayrı selamlıyorum. Biz de doğumdan bu yana İstanbul’u aşkla sevdik.

İstanbul, burası ortasından deniz geçen şehirdik. Burası tarih boyunca insanlığın göz bebeği olarak kalan şehirdir. Burası camileriyle medeniyetimizin şahikası şehir. Burası kökenine, inancına hiçbir farklılığına bakmadan kucaklayıp, bağrına basan şehir.

İstanbul Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi’nde bizlerle birlikte olduğunuz için her birinize şükranlarımı sunuyorum.

Kardeşlerim Atatürk Havalimanı bizim için eskiden seyahat ettiğimiz bir yer değildir. Bu CHP’nin ülkede dikili taşı, ağacı yok. Milletim 14 Mayıs’ta gereken cevabı sandıkta verecek. Biz vatanımızı böldürtmeyeceğiz. Bu terör örgütleriyle gezen Kılıçdaroğlu’na ülkemizi böldürtmeyeceğiz.

İSTANBUL ‘EVET’ DERSE BU İŞ BİTER

Bu kardeşinizi FETÖ’cüler ailesiyle birlikte öldürmeye geldi. Gece buraya indik. Bay Bay Kemal Bakırköy Beleyesi’ne gidip kahve içti. Yalan bol bunda, ‘haberim olsa beklerdim’ dedi. Hayatı yalan. Ama bizim ona ihtiyacımız yoktu on binler buradaydı. Milli iradenin şahlanışı 15 Temmuz’da rahatsız olanlar buradan her geçtiklerinde yine rahatsız oluyorlar.

Neden mitingini burada yapmadı da Maltepe’de yaptı? Bu kabuslarını hiç bitirmeyeceğiz. Gümbür gümbür sandıklara gidiyor muyuz? Ben size inanıyorum. Siz İstanbul’sunuz. İstanbul ‘Evet’ derse bu iş biter. İstanbul ‘Birilerini emekli edeceğiz’ derse, bu iş biter. Biz bugüne kadar milletimizle yol yürüdük.

Siz inanıyorum güveniyorum. Siz tamam derseniz bu iş bitmiştir.

BU YOLU GÜMBÜR GÜMBÜR YÜRÜRÜZ

Avrupa’nın gazeteleri dergileri var ya şimdi onlar izliyor. Atatürk Havalimanı’nda ne oluyor? Öyle bir ses verin ki 14 Mayıs’ta sandıktan çıkacak sonucun müjdecisi olsun.

Sizlerle beraber bu yolu gümbür gümbür yürürüz. Bu seçim döneminde gittiğimiz her şehirde havalimanında miting meydanına kadar attığımız her adımda milletimizin sevgisine coşkusuna tanık olduk. Heyecan muhteşemdi. Hepsi kararı vermişti. Bu tablo bize başbakan ve cumhurbaşkanı olarak 21 yıldır hizmet verdiğimiz milletimizle aramızdaki bağın ne kadar güçlü olduğunu gösterdi.

Dün Kayseri’de 135 bin kişi, Mersin’de 80 bin kişi vardı. Heyecan muhteşemdi. Caddelerdeki, meydanlardaki bu tablo bize milletimizle bağın ne kadar güçlü olduğunu gösterdi. Erzurum’daydık, dadaşlar bizim otobüsün önünü kestiler, yürütmediler. Alanda 130 bin kişi vardı. Dadaş bu dadaş, o yürü demezse yürüyemezsin. Bugün İstanbul hepsinden bir başka güzel. İstanbul bugün kendine yakışanı yaptı. İstanbul’u bu kardeşiniz belediye başkanı olunca kurtardı mı? Susuzluktan, çöp dağlarından kurtardı mı? Bay Bay Kemal sizin geçmişiniz bozuk. Biz Ümraniye’deki çöp dağlarını spor tesisleriyle donattık. İstanbul’un doğal gazı 50 bin eve girmişti, biz 1 milyon 250 bin eve çıkardık.

Bizim farkımız bu işte. Ülkemize kazandırdığımız her esere takoz koyuyorlar. Türkiye’nin her kazanımından rahatsızlık duydular. ‘Bu hükümet en doğru şeyi de yapsa karşı çıkacağız’ diyorlar. Biz hep sözümüzü milletimize veriyoruz.

BUGÜN İSTANBUL MUHTEŞEM

Bugün İstanbul hepsinden bir başka güzel. Muhteşem mi muhteşem. İstanbul bugün kendine yakışanı kendi evladını ona hizmetkar olanı çok iyi tanıdığı için biliyor. Bu kardeşinizi belediye başkanı yaptığınızda İstanbul’un hali neydi. Çöp, çamur çukur. İstanbul’u susuzluktan, çöp dağlarından kurtardık mı? Bay bay Kemal sen bunların hesabını nasıl vereceksin? Sizin geçmişiniz bozuk. Biz oraları spor tesisiyle donattık. Bunu milletimize siz anlatacaksınız.

Bugün bu muazzam iklimde sizlerle biraz olsun dertleşmek istiyorum. Bizim İBB başkanlığından beri yapamayacağız şeyi söylemiyoruz. Söylediğimiz her şeyi de yapıyoruz. Ülkemize kazandırdığımız her esere takoz koyuyorlar. Milletimize verdiğimiz her esere kara çaldılar. Bu hükümet dünyanın en doğru şeyini de yapsa biz yine karşı çıkacağız diyorlar. Biz sözümüzü hep milletimize söylüyoruz. Eser ve hizmetimiz yarışımızı da muhalefetle değil kendimize kendimize yapıyoruz.

İSTANBUL BUNLARDAN ÇOK ÇEKTİ

Ülkemizi büyüttük güçlendirdik ve yürümekle bu yol bitmez. Yapacağımız çok şey var. Tabiki sorunlar da var. Hamdolsun İstanbul’u CHP’nin çöpünden çukurundan kurtarmakla kalmadık gıpta ile bakılan merkez haline getirdik.

Bizden sonra da İstanbul’un başındaki adam rezil etti. Şimdi de sel bastığı zaman bunun gittiği yer belli; ya yurt dışı ya da Bodrum. Şimdi de bay bay Kemal talimat vermiş. Çık Van’a git. PKK ile anlaşmışlar onların işaretini yapıyorlar. Ekrem, sen Trabzonlusun. İstanbul’a hizmetkar olmak varken senin oralarda ne işin var. İstanbul, Ankara, İzmir çok çekti. Yeter… Bunların hepsine ders verip emekli etmeye hazırlanıyor muyuz?

15 Temmuz gecesi millet darbeye direnirken tankların arasından süzülüp gidenlerin mesajı açık değil mi? Ülkemize 21 yılda eser ve hizmetleri hazandırdık. Milli geliri 3 kat arttırdık. 21 milyona iş ve aş sağladık. 10,5 milyon yeni konut yaparak ailelerimiz yuvaya konuşturduk. Bunları yeterli görmüyoruz. Son dönemde küresel krizlerin ülkemize yansıyan krizleri de biliyoruz. Kimi alanlarda sıkıntıların arttığının farkındayız. Konut ve gıda fiyatlarındaki artışı yok saymıyoruz. Zamanla tüm bunların hal yoluna girdiğini göreceğiz. Her sıkıntıyı çözdüysek bunların da üstesinden biz geleceğiz. Biz çözümün eriyiz. Biz ülkemizin sahip olduğu imkanları en doğru şekilde değerlendirebileceğimizi biliyoruz.

Sizler için yazıyoruz
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.