İnternet demans riskini azaltıyor

İnternet demans riskini azaltıyor
A+
A-

ABD’de yapılan yeni araştırmada, günlük ve düzenli bir şekilde internetle meşgul olan kişilerde demans olarak da bilinen bunama gelişme olasılığının daha düşük olduğu keşfedildi.

American Geriatrics Society dergisinde yayınlanan çalışmada, sekiz yıl boyunca 50 ila 65 yaşları arasındaki 18 bin 154 yetişkin gözlemlenirken, araştırmanın başında katılımcılarda demans yoktu.

Araştırmacılar, katılımcıların internette ne kadar süre geçirdiklerini, günde sekiz saate kadar olan bir ölçekte gözlemlerken, çalışmadan önce halihazırda internet kullananların, internette düzenli olarak gezinmeyen insanlara göre bunama geliştirme riskinin yarı yarıya daha düşük olduğunu buldu.

ARAŞTIRMACILAR ‘AMAN DİKKAT’ DİYOR

Katılımcılara, “İnterneti e-posta gönderip almak, alışveriş, bilgi arama veya seyahat rezervasyonu yapmak gibi amaçlar için düzenli olarak kullanıyor musunuz?” sorusunun sorulduğu çalışmada, bulgular, günde iki saat veya daha az internet kullananların, hiç kullanmayanlara kıyasla demans riskinin daha az olduğunu gösterdi.

Araştırmacılar, daha fazla araştırmaya ihtiyaç olduğunu belirtmelerine rağmen, günde altı ila sekiz saat çevrimiçi olan yaşlıların bunama riskinin daha yüksek olduğunu bildirdi. Yazarlar çalışmada, “Geç yetişkinlikte internet kullanmak, gecikmiş bilişsel bozulma ile ilişkilendirildi, ancak aşırı kullanımın potansiyel olumsuz etkileri hakkında daha fazla kanıt gerekli” dedi.

Sizler için yazıyoruz
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.